Nagyon szeretünk a szabadban edzeni, ezeket az alkalmakat még Ivánnal rendszeresítettük. Ezek a csoportos élmények nagyon jó hangulatban telnek, ha lehet, még közelebb hozzák egymáshoz a csapat tagjait. Most jó sokan jöttünk össze, új arcok is csatlakoztak hozzánk. A résztvevők a legkülönfélébb területeket képviselték. Volt, aki boxol, de volt gyakorlott jógás, két CrossFit őrült, rögbis, thay boxos, krav-magás is. 

A legutóbbi alkalommal bevált, így most is Geri szakszerű bemelegítésével kezdtünk, melyben ezúttal helyet kaptak dinamikusabb elemek és páros gyakorlatok is. Ez megfelelően meghozta a kedvet a folytatáshoz.
Az átmozgatást medicinlabdás munka követte. E számban nem lehet csalódni, előcsalogatja az emberek gyermeki énjét. Megint sikerült belefeledkezni a labdázásba. Most nem zongoráztunk végig a különféle dobásokon, lökéseken és vetéseken, egyszerűen az újoncok követték a tapasztaltabbak mozdulatait. 10 perc után alig tudtuk abbahagyni.

A vállalkozó szellemek utána egy sprintben mérhették össze a gyorsaságukat. Kiesési alapon mentek a futamok. Marci mutatkozott a leggyorsabbnak.



Újabb, gyors versenyszám következett, a hármasugrás. Helyből kellett ugrani, az győzött, aki három ugrásból a legnagyobb távot teszi meg. Ez kitűnő módja a robbanékonyság fejlesztésének. Itt holtversenyben Greg és Martin bizonyult a legjobbnak.

A miniversenyek után jött a gimnasztikus erősítés, minden különösebb koncepció nélkül. Kihasználtuk a terep adta lehetőségeket. Volt tolódzkodás, húzódzkodás, fekvőtámaszok és sárkányzászló is.



A mostani erőgyakorlat szintén a társhordás jegyében zajlott. Mivel a jelenlévők között volt olyan, akinek komoly rogbis, vagy éppen MMA-s, grapplinges múltja van, kaptunk az alkalmon, hogy gyakoroljuk a társ felvételét. Élősúllyal guggoltunk is. Ki tudja, még jól jöhet az itt megszerzett készség. A gyakorlást nem vittük túlzásba, hiszen hátra volt még a Geri által hozott CrosFit WOD.


Geri választása ezúttal a “Dippy Helen” WOD-ra esett. 3 kör az alábbiakból:
400 m futás
21 amerikai swing @ 24 kg
12 tolódzkodás
Amíg a vállalkozók küzdöttek, a többiek a kettlebellekkel gyakoroltak, ismerkedtek. Az időt nem mértük, talán majd legközelebb. A szám nyertese Krétaporos Gimnáziumi Tanár Barátom lett.

A jelenlévők szerteágazó harcművész-küzdősportos háttere lehetővé tett egy kis hangulatos küzdelmet is a végére. Jött a bunyó. A profik kesztyűztek, míg a kezdők (pl. jómagam) az ütéseket próbálták elsajátítani több-kevesebb sikerrel.

Fenomenális volt a hangulat, azt hiszem mindenkit elragatott a lelkesedés. Éreztük: történt valami. Úgy látom, a képeken is átjön ebből valami. A többi képet a Facebookon lehet megtekinteni. 

Augusztus végén megpróbálunk még szervezni egy hasonló örömedzést. Ki kell használni a nyarat, a jó időt!