Feltett szándékom, hogy a gimnasztikában egy következő szintre lépjek, kitapasztaljak újabb ösvényeket is. Ezért foglalkozom a gimnasztika édestestvérével: a jógával. Annak idején a Fegyencedzésnyitotta fel a szememet, hogy a saját súlyos edzésnek igenis komoly hatása van a fizikumra, és hogy milyen messzire lehet jutni benne, akár kezdő szintről is. Itt nem álltam meg, folyton új utak után kutatok, szenvedélyem az önképzés. Most a 96 ütemű gimnasztika gyakorlatsorral kísérletezek. Ez a vizsgagyakorlata a Gimnasztika alapjai nevű tanegységnek a TF-en. Nagyon érdekes volt és tanulságos.

Iván a TF-re jár, ezt neki köszönhetem. A gyakorlatsor messzemenően alkalmas a bemelegítésre is, egy ízületi átmozgatás után. Ha már begyakoroltuk, kb. másfél percet vesz igénybe, cserébe átmozgatja az egész testet. A mozdulatsort blokkokra bontva gyakoroltuk, többször egymás után. Fogok még ezzel játszogatni, mire megjegyzem, az biztos. Jó kis önismereti utazás ez. Az alábbi képen láthatóak az egyes elemek. A kép rajzírással készült. Ezt hasznos elsajátítani, különösen edzőknek, hiszen meggyorsítja az edzéstervezést. 

Ha valakit a Fegyencedzés gyakorlata mellett érdekel az elmélet is, ebben a könyvben értékes információhoz juthat (többek között a rajzírásról, testtartások pontos neveiről stb.).

Honfi László: Gimnasztika
Lássuk mi volt még:
Gumiköteles váll-komplex
Térdfelhúzás (knee tucks, Fegyencedzés 1. lépés)                                                   50
Béka lábemelés fekvésben (flat frog raises, Fegyencedzés 4. lépés)                         10
96 ütemű gimnasztika gyakorlatsor
Hindu guggolás (baithak)                                                                                         20
Guggolás medicinre zárt lábbal                                                                                10
TRX guggolás zárt lábbal                                                                                        10
TRX egylábas guggolás, alsó pozíció tartása
TRX egylábas guggolás negatívok
Ezen a videón sok gyakorlat megegyezik a 96 ütemű gyakorlatsorral, amint találok egy pontosabbat, azonnal megosztom.