Érdekes, semmi izomlázam nem volt az egykezes kézenállás után. Nem erre számítottam. Ez egy könnyű nap volt, semmi extra terhelés. A nyomásokat viszont már megéreztem, 15-nél kezd komolyabb lenni.

Nyújtott lábemelés fekvésben (flat leg raises, Fegyencedzés 5. lépés)                    15
Rövid híd (short bridges, Fegyencedzés 1. lépés)                                                  15
Teljes guggolás (full squats, Fegyencedzés 5. lépés)                                               25
Egylábas guggolás gyakorlása székről
Egylábas vádli földről, hajlított térddel                                                                     2×20-20
Nyomás 24 kg                                                                                                        16
TRX egykezes evezés 107 cm                                                                                 6

Voltam az alkarommal megint a doktor bácsinál. Mondtam neki, hogy a pihentetés ellenére stagnálok. Nagyrészt panaszmentes, azonban olykor mégis érezhető és kellemetlen. Még mindig nyomásérzékeny. Megröntgeneztek, készült rólam 5-6 szép felvétel. A probléma nem a könyöknél van, hanem a hajlítók tapadásánál, így biztos, hogy nincs golfkönyököm. A felvételek nem mutattak elváltozást, minden negatív. Visszatérünk még erre. Ott tartunk, hogy nincs semmi bajom, illetve nem tudjuk, hogy mi okozza a kellemetlenséget. Nyomozni kell tovább. Át fognak világítani. Hablatyolt valami lehetséges vérömlenyről, de ezt már nem tudtam követni.
Vicces volt, hogy a doki 10 percen keresztül úgy áradozott az ízületeim, porcaim és csontjaim épségéről, mint egy hősszerelmes. Pedig terheltem őket rendesen nyomásokkal, egykezes fekvőtámasszal, amivel csak lehetett, mégis egészségesek. Ezt azért nagyon jó volt hallani, ezek szerint van valami a Fegyencedzés ízületkímélő fokozatosságában. Örültem, közben meg röhögtem a doki elragadtatásán. Kérdezte, hogy akarok-e valami szart szedni, és ajánlott valami nem szokványos gyógyszert. Úgy búcsúzott, hogy látjuk még egymást, addig meg szedjem ezt a szemetet, ha akarom. Fura egy doki ez.
Egy ideig marad az egykaros munka, ha már így belejöttem. Szedem a szemetet, hátha beválik…