Ugyebár ez egy behatárolt lehetőségeken alapuló, nyomás-hangsúlyos program, amely a „könnyű erő” jegyeit hordozza. A nyomás javítására először a 24-eshez nyúltam, ezzel végeztem el a felvezetést. Örömteli volt kb. egy hónapig nap mint nap vele dolgozni, de már közel a váltás. Az első edzésnapon 2 ismétléssel kezdtem, ezt vezettem fel fix terheléscsökkentésekkel 18-ig. Lineáris progresszió, beépített változókkal, „deloadokkal.” A felvezetést felmérővel illik megkoronázni, hogy lássam, hol is állok! Egykezes lévén, az ellenoldali feszítést csupán korlátozottan tudom kihasználni, ez pedig nehezítés a nyomásokban. Rejtélyes izombántalmam miatt kb. 2 hónapig hanyagoltam a kezeimet, illetve csak nagyon enyhén dolgoztam velük. Ennek eredménye, hogy a használható kezemmel (a ballal, ami a gyengébb volt), csak 10 egykaros nyomást tudtam produkálni a 32-essel. Ez elmarad az első felmérésemtől, amit akkor ejtettem meg, amikor megkaptam a 32-est annak idején. Persze az ellenoldali feszítés kihasználása nélkül jóval nehezebb. Akkor 12 volt a max (jobbal 14). Úgy döntöttem, hogy elkezdem dolgoztatni a használható kezemet, így alakult ki ez a program, melynek első nagyobb felvonása lassan a végéhez közelít.   

Nyáron, dupla 24-gyel 21 ismétlésre voltam képes, ám a duplagolyós munka mindig nehezebb. Viszonyításképpen Max Shank 27 nyomásra képes a dupla 24-gyel, de ő a dupla 48-at nyomogatja.

Nyújtott lábemelés fekvésben (flat leg raises, Fegyencedzés 5. lépés)                    20
Rövid híd (short bridges, Fegyencedzés 1. lépés)                                                  25
Teljes guggolás (full squats, Fegyencedzés 5. lépés)                                              30
Egylábas guggolás gyakorlása két magasságban
Egylábas vádli földről, hajlított térddel                                                                    30
Nyomás 24 kg                                                                                                       24
TRX egykezes evezés 75 cm                                                                                  3

Izgatottan fogtam a felmérésbe a felvezető bemelegítés után. Tegnap rá is pihentem, hogy javítsam a mai szintemet. Ez mindenképpen indokolt ilyenkor. Végül 24-et tudtam belenyomni a 24-esbe, az ellenoldali feszítés bekapcsolása nélkül. Pillanatnyilag elégedett vagyok vele, főleg, hogy szép nyomások voltak. Furcsa volt ilyen magas ismétlésszámban dolgozni. Most lesz egy kis szokásos levezetés, utána pedig vissza a könnyű erőhöz, új súllyal és részben új gyakorlatokkal.