Egy kis pihenő után folytatom a megkezdett etapot, amibe beleszólt a Jézuska-mizéria. Jólesett kicsit stoppolni. Túl vagyok a rengeteg kaján, sok jó találkozón, a társas kapcsolatok szokásos év végi megerősítésén. Ezt az etapot még lezavarom, utána pedig valami változik. Valószínűleg jóga lesz, kicsi gimnasztikával, de majd meglátjuk.

Nyújtott lábemelés fekvésben (flat leg raises, Fegyencedzés 5. lépés)                    2×10
Rövid híd (short bridges, Fegyencedzés 1. lépés)                                                  20
Guggolás korrekciók
Egylábas guggolás gyakorlása 3 magasságban
Egylábas vádli földről                                                                                             20
Nyomás 32 kg                                                                                                       3
Fűrészelés 24kg                                                                                                     15


Nagyon jó könyvet olvasok, ami bevallom, meglepett. Pedig még nem is végeztem. A könyv 1973-ban íródott, az alábbi megdöbbentő sorokra leltem benne.

„A modern testnevelésben, sportban létrejöttek a szakaszos edzés változatai, amelyeknél az erőteljes, gyors fizikai tevékenységet, pl. a vágtafutást stb. kevésbé erőteljes, lassúbb mozgásokkal vagy rövid ideig tartó passzív pihenőkkel szakítják meg, hogy ilyenkor sok más kedvező hatás mellett közben a légzéssel lehetővé váljon az O2-szükséglet pótlása és a felesleges égéstermékek eltávolítása. Ennek a nagyon általánosan elterjedt edzésnek egyik változatánál – a gyorsaságot fejlesztő ismétléses edzésnél tehát lényegében különválik egymástól az edző hatású, erőteljes, gyors fizikai tevékenység és a pihentető légzés.”

Dely Károly, Jógagyakorlatok, 109.o.

„Kétségtelen ugyanis, hogy igaza van Donhoffernek, a pécsi orvostudományi egyetem professzorának, amikor kijelenti: >> Az ember sorsa, amíg a múlt homályába követhető, a bőséges táplálkozás rövid periódusaival tarkított éhezés.<<

Uo., 27.o.

40 év… Van új a nap alatt?