Avagy gyúrós fellegvárakban jártam.

Mi a fenéért megyek ilyen helyekre? Először is guggoló keretet keresek, mert nem szeretem, ha segítséget kell kérnem a biztosításhoz. Persze egy olyan terem kéne, ahol hetente legalább egy teljes edzést meg tudok oldani, csak guggolni nem éri meg elmenni.

Flex Gym

Nagyon jó a megközelíthetősége BKV-val, a Déliből 5-6 perc séta. Sőt, azt is lemértem, hogy mióta felújították a piros metrót, 5 perc alatt odaér a Délibe a Deákról. Megállókkal együtt.
Viszont fura volt. Először voltam, semmilyen regisztráció nem volt, semmi felelősségvállalási nyilatkozat… A recepciós csak legyintett egyet, hogy arra van az öltöző… Maga az öltöző szép és tiszta. Hát, a közönség, azok gyúrósok, kardiókirálynők, (Tényleg léteznek. Én nem voltam egész biztos benne.) és teljesen elveszettnek tűnő tinédzser fiúk. Nem mondanám, hogy kapásból jól éreztem magam.  Ráadásul guggoló keretet sem találtam, csak Smith machine-t.
Azért náluk kezdtem a vadászatot, mert van egy ’cross training’ részlegük is. Ahol van két nagy gumiabroncs, ami egy ismerősünk szerint bőven nehezebb, mint amik a Thorban vannak, de kisebb, mint a legkisebb az erősember telepen. Peter 150 kilósnak tippelte őket kb. Szóval mentem és jól átforgattam az egyiket. 4-5 ismétlést csináltam, amikor megjelent a recepciós fiú és közölte, hogy nem szabad ilyet csinálni. Alaposan kinevettem és megkérdeztem, hogy akkor mire való? Bele lehet ugrani. – Ez a válasz. Ennyit róluk.
A ’cross training’ rész elég jó lenne, jó a felszerelés, de tilos ledobni a súlyokat. Valami hardver terem van alattuk vagy fölöttük… Van egész sok kettlebell, van szánkó, prowler (az nagyon tetszett!) és a majomlétrás, húzódzkodós komplexumuk is szuper, két pár párhuzamos korláttal. Mondjuk ezeknek olyan nagyon műanyag fogása van, elég csúszósnak tűntek. Rudak és súlytárcsák is vannak kéznél.


Gym City

Szintén jól megközelíthető BKV-val, ez kb. három perc séta volt, a Forgách utcai megállótól. Kedvesek voltak a recepción. Kellett regisztrálni, fényképet is csináltak, megmutatták hol az öltöző, és felajánlották, hogy ha bármi kérdésem van, szóljak. Ez már valami… Az öltözőbe itt sem akarok belekötni, teljesen rendben van. A közönség sokkal változatosabbnak tűnt, sokféle korosztály, testalkat, és láttam néhány tényleg erős lányt is. Persze lehet, hogy csak azért volt itt sokszínűbb a közönség, mert itt hétköznap délelőtt voltam, a Flexben pedig szombat este.
Van guggoló állványuk. Guggoltam is. A 90 kiló elég sima volt, de nem mentem tovább, hiszen még ekkorát sem guggoltam korábban, és nagyon régen nem csináltam ezt a gyakorlatot.
Viszont annyira tele van zsúfolva a hely kütyükkel is, emberekkel is, hogy alig találtam helyet fekvőtámaszozni. Kétszer jöttek oda, hogy guggolok-e még, azalatt a negyed óra alatt, amíg ott voltam, mindezt hétköznap délelőtt 11 és 12 között, ami a totális holtidő az ilyen helyeken. 


A honlapjuk szerint van egy ’cross training’ termük, de az aerobik termet nevezik így, nem is lehet használni. A szabad részen van 4 darab kettlebelljük, köztük egy 8 kilós pár. Egyetlen izgalmas eszközt láttam még, egy trap bart de nem tudtam kipróbálni, mert használták. Egykezes súlyzójuk nagyon sok van (kerekek, azért a szögletest jobban szeretjük), de nincs egy talpalatnyi hely, ahol mondjuk megcsinálnál egy törököt, vagy padlónyomást végeznél… 

 Summa, summárum

Elsőre nem tetszett a Flex Gym, a hangulata és az, hogy sokkal több lehetőség van benne, mint amivel élni lehet. De végül edzettem ott egy tök jót. Túlléptem rajta, hogy valószínűleg jobb szórakozást nyújtok a kardiózóknak, mint az óriás kivetítőn nézhető ping-pong, volt egy hatalmas területem és rengeteg eszközöm, amiken senkivel sem kellett osztoznom. Mondjuk azért nagyon drukkoltam, hátha csinál valaki, valami számomra is értelmesnek tűnőt…
Street workoutosoknak télre (ami szerencsére már elmúlt!!!), kimondottan jó lehet.
A Gym Cityből eljöttem. Guggoltam, csináltam néhány fekvőt, aztán fogtam magam és leléptem. Nem hiszem, hogy visszatérek. Az én céljaimmal abszolút nem kompatibilis a hely.