Clubbell. Vonz ez az eszköz. A régi korok erőemberei és az ősi indusok által használt indian club, a vasbunkó öregapja is érdekel. Jó dolgokat művel a vállakkal és egyáltalán az egész testtel. A fogást egy általam még ismeretlen, ám durva módon veszi igénybe. Ez az egyik fő vonzereje számomra. 
Egyszer már voltunk egy bemutató edzésen, szemináriumon, de akkor csak Flóra próbálhatta ki. Sőt, egy teljes Testkultúra Műhely adást is szenteltünk neki. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Akkor Ács Feri avatott be a mögöttes rendszerbe, és kellő mélységben kiveséztük a lehetséges eredetet is, így erre most nem térek ki. 
Lényeg, hogy most rászántam magam, hogy kipróbáljam. Albert tartotta az edzést a 360 Gym Corvinban, ami nagyon tetszett. Dávid is eljött, így teljes volt a Testkultúrás csapat. Természetesen ebből Flóra se maradhatott ki. Nagyon jó volt a hangulat és az összeszokott csapat, akikhez beszálltunk, nagyon türelmesen és készséggel fogadott bennünket.

Az egész egy ízületi átmozgatással, nyújtásokkal és speciális gyakorlatokkal kezdődött. Ezek közül csak néhány volt ismerős. Azután a Scott Sonnon-féle King of Clubs kezdő, kétkezes gyakorlatait tanultuk be, illetve inkább csak ismerkedtünk velük. Albert nem volt szívbajos, ezután egy hosszú metcon következett a megismert öt gyakorlat összeöltése. 
King of Clubs 1. Delta szint, minden gyakorlatból 1.5 perc egy kézváltással, kevés pihenővel az intervallumok között. Ebből pedig két kört kellett teljesíteni.
Guard Squat
Side Swing
Lever Press
Side Cross-Pendulum
Front Swing
Ez 15 perc majdnem folyamatos munkát tesz ki. Flóra és Dávid sokkal jobban bírta, nekem voltak gondjaim. Soha ilyen hosszú kondicionálásban még nem volt részem. Őszintén szólva az elején, amikor meghallottam a feladatot, kétségeim voltak, hogy egyáltalán végig tudom-e csinálni. Sikerült és ez valóban sikerélmény.

Először jobb a békesség alapon 5-ös clubbellt akartam választani, de Albert rábeszélt a 7-esre. Hittem neki, és elég is volt. Úgy gondolom, a fogásom elég erős, persze van még mit javítani  rajta. Ki is pukkant a végére, pedig a súly minimális. Egészen más ez a ballisztika, mint  kettlebellel.  Elsőre ez kihívás volt nekem. A sok-sok ismétlésből talán 2-3 lehetett vállalható. Sokat kell ezt még gyakorolni. Meg is izzadtam, pedig azt nem szeretem.
Nagyon tetszett, fogok még dolgozni az ügyön. Némi csillapítás jutott a végére, módosított jógaászanák, nem túl kényelmesek. A bunkózás után pedig némi ökörködés, majd összeült a kupaktanács és ettünk is egy nagyot. Kellett. 
Az alábbi videón láthatóak a gyakorlataink.