Az elmúlt hétvégén Flórával és a Testkultúra Műhely csapatával a Balatonon voltunk, ahol két színvonalas rendezvényt is alkalmunk volt megtekinteni. A TKM stábja meghívást kapott a balatonfenyvesi BalatonFirst kettlebell és Primal Move táborba, hogy nyílt felvételt készíthessünk az esemény egyik estéjén. Nagyon megtisztelő, ezúton is köszönjük a lehetőséget! Ha már a tónál jártunk, és látogatásunk szerencsésen egybeesett a siófoki Muscle Beach rendezvénnyel, ott is tiszteletünket tettük és ott is forgattunk egyet. Sűrű volt, többször is ingáznunk kellett, ezért sajnos kevesebb időt tölthettünk mindkét helyen, mint azt szerettük volna. 
BalatonFirst

Közvetlenül a partnál került megrendezésre egy kempingben. A szervezés átgondolt volt, gondosan megtervezett programokkal, képzett, összeszokott és alapos gárdával. Kedves emberek gyűltek össze, szeretettel fogadtak bennünket. 
Számos érdekes és hasznos program zajlott, melyek nem ritkán párhuzamosan futottak. Néhányat említek csak, a teljesség igénye nélkül. Volt Primal Move, haladó gyakorlatokkal, társas feladatokkal és játékokkal, közben pedig a csoport másik fele a sprint helyes módját igyekezett elsajátítani. Voltak versenyek is, ahol a résztvevők mérlegelhették erejüket a kidolgozott követelményrendszer alapján. Haladók számára volt kettlebell windmill oktatás és gerincjóga is. A szívemnek oly kedves bunkók is előkerültek. Ács Feri tartott egy Clubbell bevezetőt, Albert pedig az Indian Club alapgyakorlatainak rejtelmeibe avatta be a vállalkozó kedvűeket. A Clubbell elég szokatlan volt és fárasztó, nem igazán remekeltem. Új gyakorlatok voltak és ezúttal 10-essel dogoztam. Volt jó néhány vállalhatatlan ismétlésem is. 🙂 Alakul ez majd. Fogásban nem volt durva, pedig arra számítottam. Minden másban agyonvert. 
Pénteken este forgattunk a táborban. Nem vagyok jó rögtönző és lámpaláz is volt. Mire belejöttem, már nem is forgott a kamera. Albert remekül elvitte a hátán a felvétel első felét, ő alkatilag tehetséges ebben. Jó hangulat kerekedett, kb. 3 órán át néztünk a vakító lámpákba. 
Állítólag jövőre is lesz hasonló sporttábor. Ez nagyon jól sikerült, elismerésem a szervezőknek és a derék résztvevőknek, akik keményen állták a sarat. Köszönet a megtisztelő meghívásért! 
Muscle Beach

Siófok. Ez kemény dió volt. Még sose láttam ennyi izmos embert egy helyen. Voltak igazi óriások is. Összejöttek az erősportok képviselői. Volt itt testépítés, felhúzó és fekvenyomó verseny, erősember versenyek több korosztályban és súlycsoportban is, strongwoman verseny, de az idei rangos CrossFit megmérettetés is itt kapott helyet. Sok kedves ismerőssel találkoztunk. A TKM (majdnem teljes) stábja is itt volt, forgott a kamera. Nagy örömünkre Kovács Lacee igent mondott a felkérésünkre és a csoportban összegyűjtött kérdéseinkre készségesen válaszolt. Próbáltuk megizzasztani, szerintem sikerült is. Hamarosan láthatjátok a vele készült interjút a TKM csatornáján. 
Nagyon jó volt kiszakadni a hétköznapok forgatagából és néhány napot barátokkal tölteni. Kellemes és hasznos is volt egyben. Azt hiszem, kicsit sikerült is feltöltődni. Bevallom, ránk fért.