Azoknak, akik kíváncsiak arra is, hogy mit művelünk. Jelentem, edzünk, jól vagyunk. A bokám sokkal jobb, de még nem guggolok. Volt viszont rengeteg nyomás, ebben pedig most erősen alakulok. Az utóbbi időben valahogy így néztek ki az edzéseim, heti ötször, a minimalizmus jegyében:
Indian Club – kb. 5 perces gyakorlás
Ülve nyomás – alap hullámoztatott progresszió
Húzódzkodás – sok
Az indian clubot nagyon megszerettem, az életem része lett. Érzem, a vállaim és a felső hátam hálásak érte. Ahogy a könyököm, csuklóm is. A nyomások, amikhez visszatértem a kézállásban nyomások után, teljesen panaszmentesek. Boka híjján ugyanis nem akartam kockáztatni a fellendülést.
A bellel nyomás a jelek szerint a mély és természetes alsó pozíció miatt rendkívül hozza a kézállásból nyomások indító szakaszát. A minap forgattunk a Testkultúra Műhellyel, és 2 hónap után először végeztem HSPU-t. Ezt akkor sikerült leszűrnöm. Jelenleg ballal 11-et tudok ülve nyomni a 32-essel, jobbal pedig 13-at. Alakul. Hozott a program, most pedig egy kicsi terheléselvétel. Nem lehet mindennap nyomni hosszútávon. 
Flóra is kezd visszatérni. Annak ellenére, hogy most nem az általam írt egyéni edzésprogram alapján dolgozik, hanem csak a csoportos óráimon vesz részt hetente kétszer. Jelenleg 3 húzódzkodásnál jár, és mindkét kézzel (jobbal kétszer is) meg tudja nyomni az itthoni, nyomásra kevésbé alkalmas szigorú, vastagfülű 24-esünket. Ballal ez csak a legjobb formájában ment. Kettlebell nyomás 16-os bellel:
Állva – jobb 21, bal 16
Ülve – jobb 17, bal 13
Innen fordul egy kis kihagyás után a barbellek felé. 

Voltam már clubbellen is, a boka is engedi. Éppen egy Hurricane Mobility nevű program megy. Nagyon tetszik. Férfiaknak 2.5 kg-os súly javasolt. 7-essel végig tudtam csinálni, de nem volt könnyű. Visszalépek a 2.5 kilós bunkóra, mert itt nem a súly számít. Alázat.