Bár a napi edzéseinkről nem számolunk már be, időnként hírt adok arról, hogy mi van velünk ezen a téren. Alkalmasint újdonságok esetén vagy akkor, ha lezárul valamilyen program. Most éppen mindkettő aktuális. Végeztem egy hosszabban felépített, több hónapos, egymásra épülő munkával, az edzéseim pedig eléggé átalakultak. Flórával is történtek üdvös változások. Rekordok is akadtak az utóbbi időben. Szóval hajrá!

A január egy clubbelles programmal indult (a régi 5×5), sok húzódzkodással és egykezes fekvőtámasszal. Ez folytatódott a régóta elhanyagolt fekvenyomással, most éppen padlónyomás formájában (program: a Pavel-féle Power to the People-ből), szintén sok húzással. Többek között egykezes kettlebell evezéssel, Kroc row formájában. Ez egy nagyon kifinomult program: fogd meg a legnagyobb súlyt a teremben (amit kezelni tudsz) és fűrészelj vele gyakran, minden alkalommal többet vagy nagyobb súllyal. A cél a 30 ismétlés kezenként. Ezt egy kis idő alatt kiveséztem a 48-as kettlebellel. A mozdulat nem szépségverseny, de lehetőleg legyen szabályos és kevés a lendület. Ennyi. Fogáserőre nem utolsó és elég gyors is. Plusz egy kevés elemelés, guggolás, cipelés és kész is egy jó program.

Már írtam róla, hogy heti 1-2 napot a Flex Base-ben töltünk. Míg Flóra a súlyemelést gyakorolja, addig én az erősembersport eszközeivel gyakorlok. Általában 2 gyakorlat van, egy cipelés, egy nyomás (circus dumbbell vagy rönknyomás), esetleg valami emelés, vastag rudas munka, nagy súlyos swing (itt simán lehet swingelni 100 kilóval is, aki tud).

Kezdetben 135 kilóval tudtam elemelést végezni vastag rúddal. A rönknyomáshoz a technikát a női, pici rószazsín rönkkel gyakoroltam, a cipelést is a pici, rózsaszín női kofferekkel, amik ugyancsak tárcsával bővíthetőek.

Azt is említettem már, hogy megkerestem egy szkanderbajnokot, aki épp most az EB-n ropogtatja a titánok mancsait, mégpedig a fogáserő fejlesztésének ügyében. Végeztünk az 1 hónapos alapozással, éppen egy kis izmot építünk. Hetente egyszer jutok el hozzá. Nagyon kicsi súlyoktól építjük fel a dolgot, pl. 10 kilóval bicepszezgetek. 🙂 Nagyon szigorú formában. Sok gyengeségem van, amit orvosolni, erősíteni kell. Például gyengék az ujjaim és a csuklóm is.

Szívet melengető képek Misibánál a falon, a régi nagyokról.

Szóval valahogyan így épül fel a hetem. 1-2 strongman a Flexben, ami sajnos inkább 1. Egy alkalom Misibánál, fogáserőre, és további két alkalom kiegészítésként. Emellett a kézállásban nyomás is vbisszatért az életembe és minden nap gyakorlok indian clubbal. Váltottam, a kiegészítő edzőtermi napok fő gyakorlata most a 45 fokos padon való nyomás. A Kroc row-t is újrakezdtem, mert itt van egy 60-as kettlebell. Jelenleg 18-at húzok bele karonként.

Kipróbáltam a kártyatépést is, elsőre sikerült, ezt majd szeretném még gyakorolni. Sikerélmény volt. Nem volt nehéz, igaz, csak magyar kártyát téptem, mert ez akadt a 100 Ft-os boltban és nem akartam, hogy az első paklim autós vagy mesekártya legyen. 🙂 Rutintalan vagyok még, de gyakorlom és ez már csak jobb lesz.

És akkor a rekordok. Kinőttem a pici rózsaszín koffereket és a pici rózsaszín rönköt. Ez jó. Most már igazi rönkkel gyakorlok. Ákos azt mondta, őszre már a nagy, igazi fa rönkkel dolgozhatok. Elhiszem neki. Cipelésben most 2×100 kilós kofferekkel tudok menni, na nem viszem túl messzire. Elég nehéz, ugye fel is kell emelni őket. A cipelés jó dolog!

200

A vastag rúddal is sikerült 150-et húznom elemelésben (deadlift, persze felső fogással, viszonyításképpen mondom, a legnagyobbak többsége 190 alatt húz) és bicepszben is sikerült vele a 70 kg. Mondanom sem kell, hogy a vastagsága nem sok könnyítést jelent. Ezeknek nagyon örülök. Annyira jól ment minden, hogy gyorsan vissza is vettem a terhelésből, mert gyanús volt. Jobb a békesség.

Így aludj súly alatt! :)

Így aludj súly alatt! 🙂

Flóra is remekelt. Első súlyemelő amatőr versenyén 50 kilót lökött, amit 1 hónappal később 55-re javított. Sokat guggol. 🙂 Nálam is, hiszen az Oldschool Trainingen edz kiegészítésképpen, ami most az Oktogonra költözött.

Ezek az irányok maradnak egy ideig. Közben már tombol a nyár. Most vasárnap lesz a fegyenctalálkozó éves eseménye, azzal vagyunk elfoglalva. Elég jó lesz, gyertek el. És akkor egyszer csak megvalósul a beígért szinkronblog és a jó idő megérkeztével egy kis örömedzés.

Nagy örömünkre pedig ma elértük a 2000 like-ot a Facebookon. Köszönjük!

Confidence and Power to us All!