Blog
 • Főoldal
jan
15
2017

Gyakorlatvideó – Kisétálás

Szerző zsolt 2

Hiszek a törzsedzésben! Bruce Lee mindennap edzette az hasizmait. Bármit is mondjanak a ceruzanyakú fitneszszakértők, szerintem Bruce-Leenek van igaza. Érdemes.

Ez a poszt egy tematikus posztsorozat első epizódja, mely bemutatja, milyen módszereket és gyakorlatokat részesítünk előnyben edzéseinken.

Mi az általunk vezetett OldSchool Training edzéseken különös hangsúlyt fektetünk a törzsedzésre, de felülést soha nem csinálunk. Így is rengeteg variáció marad, amit alkalmazhatunk. A kisétálás egy bombabiztos opció. Tulajdonképpen ez a haskerék saját testsúlyos megfelelője. Ha azt hiszed, könnyű, csinálj 20 ismétlést! Ne lepődj meg, elég tüdős tud lenni.

Kiindulás:

Széles terpesz

Végrehajtás:

Egyenes háttal lehajolunk, letesszük a kezünket a földre, majd kicsi lépésekkel kisétálunk, amilyen messzire komfortos. Ha fekvőtámaszig komfortos, akkor addig. Úgyis egyre messzebbre fogunk tudni menni.

A fenék hatra tolásával indítva a mozdulatot, visszasétálunk a kiinduló helyzetbe, majd felegyenesedünk.

Ismétlésszám:

Fokozatosan építsd fel 20 ismétléses sorozatokig.

Előnyök:

 • Tartásjavító. Hanyag tartás esetén érdemes gyakorolnunk.
 • Nyújtja az alkart, a vállövet, a combhajlítót és a vádlit. Ezek a legtöbbünknél problémás területek.
 • Élénkít.
 • Golyóálló hasizmokat farag.
 • A fekvőtámaszt kiválóan fejleszti.
 • Erősíti a váll-, a hát-, a kar- és a törzsizmokat.

 

Mire figyelj:

 • Végezd egyenes háttal!
 • Addig menj ki, amíg kényelmes.
 • A gyakorlat alsó pontján, amikor a legmesszebbre sétáltál ki, a kezeid ne tartsanak szét, mert az nagyon terheli a vállakat. Inkább egymáshoz közelítsenek.
 • Húzd be a farkadat! Azaz billentsd magad alá a medencéd, jól feszítsd meg a fenekedet. Ettől jobban aktiválod a hasizmokat és leveszed a terhelést az alsó hátadról. Ha a gyakorlatot az alsó hátadban érzed, akkor esélyes, hogy rosszul csinálod.
 • Iparkodj nyújtott lábbal kisétálni és visszasétálni, hadd nyúljon a hátsó lánc. Ha nem megy, ne aggódj, ha rendszeresen végzed e gyakorlatot, javulni fog. Ez az egyik legfőbb hozadéka…

 

Nehezítés:

Ezt a gyakorlatot használjuk a superman fekvőtámaszra rávezető gyakorlatnak. Néhány hét gyakorlás alatt a legtöbben képesek elsajátítani.

Íme a videónk:

Egészségetekre!

Bejegyzés címkék
Hasonló bejegyzések
Hozzászólás
2
Bronson

Szia Zsolti!
Miért tiltottatok le a facebookon? :) Rosszat mondtam valakire?

Megjegyzések:Giant filozófiája nem rossz,de azért az amerikai segélyből-élők helyzetét nem szabad összehasonlitani a hazai középréteggel sem.Nem fair.
Más:a videó és a leírás teljesen jó,el is loptam a nyelvezetet(remélem le is tudom forditani ugyanabban a mood-ban.:)
U:I:a Gorilla push up az nem az,ami a videocsatornátokban szerepel.Csak most jutott tudomásomra a létezésetek a jutúbon,bocs.Elevated push-up,ezt filmeztétek.De a Gorilla az úgy néz ki,hogy a falnak nyomod,egyéb megtámasztás nélkül a lábfejedet-ez ad egy plusz feszültséget a vállaidnak.Próbáld ki,én gyerekkorom óta szenvedek vele.Ez egy ősi magyar virtusgyakorlat vidéken.

zsolt

Tiltott a nyavalya, örülök, ha látlak. Nem tudsz kommentelni? Valahol így láttam, azt hittem a feet elevated pushup szinonimája. Csak a neve jobban tetszett.

Szólj hozzá