Dolleschall János

Dolleschall

János

Edző

Honnan jöttem?

Igazság szerint gyerek koromban nem voltam egy sportos alkat. Fura lehet ezt olvasni egy edző bemutatkozásában, de igazából lusta voltam, túlsúlyos és nem igazán szerettem mozogni, jókat enni viszont annál inkább. Aztán a 20-as éveim elején úgy döntöttem ideje ezen változtatni, addigra legtöbb barátom már járt rendszeresen konditerembe, gondoltam csatlakozom. Néhány évig csak a fizikumom formálása volt a cél, szerettem volna egyre nagyobb izmokat és egyre kisebb zsírréteget. El is jutottam egy egész tűrhető szintre, viszont kezdtem picit unni a testépítő edzést. Ekkor – 2011 tájékán – megismerkedtem a funkcionális szemlélettel, első sorban Pavel írásain keresztül. Ezután már más célom lett, nevezetesen, hogy ne csak jobb legyen a fizikumom, hanem legyek erősebb és egészségesebb is.

Hová tartok?

Manapság az edzéseim középpontjában az erő növelése és az egészség megőrzése áll, a javuló fizikum inkább csak melléktermék. Az erőn belül is legfontosabbnak a relatív erőt tartom, így első sorban a saját testsúlyos gyakorlatokban szeretnék sokat fejlődni. Ugyanakkor imádom a strongman gyakorlatokat is – mint különböző tárgyak fej fölé nyomása, emelése, cipelése, húzása, stb., szeretnék ezekben is jó lenni. Nehéz összeegyeztetni ezt a két célt, viszont, ha úgy programozom az edzés ciklusaimat, hogy egyszer az egyiket, majd a következő ciklusban a másikat favorizáljam, akkor egész szépen egyensúlyban lehet tartani a kettőt.

Amiben segíthetek neked

  • Ha úgy döntesz csatlakozol valamelyik csoportos edzésemhez, garantálom, hogy egy remek közösségbe kerülsz, ahol könnyen elérheted célod, legyen az edzettséggel, testkompozícióval vagy akár egészséggel kapcsolatos.
  • Rendelkezem testépítő-fitness edzői, kettlebell instruktori, gerinc-rehabilitációs edzői és GFM (“paleolit edzés”, a saját testsúlyos edzés egy változata) instruktori végzettséggel is.
  • Edzéstervet készítek neked, szem előtt tartva a céljaidat, és folyamatosan nyomon követem a fejlődésedet.
  • Rendszeresen konzultálhatsz velem, akár személyesen, telefonon vagy e-mail-ben.

Amiben jó vagyok

Nem csak edzőként, hanem oktatóként is rendelkezem tapasztalattal (az SZTE-n és a BGE-n oktattam évekig térinformatikát), ezért talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy jól tudok magyarázni és összhangba hozni egy csoportot. Szeretek kezdőkkel foglalkozni, sőt azt vallom, hogy az ember mindig mindent kezdő szemlélettel kell, hogy megközelítsen, mert ez teszi lehetővé a legnagyobb előrelépést. Könnyen tudok azonosulni a velem edzők problémáival, hiszen nekem is volt már számos edzés célom a fogyástól kezdve az erősödésig.

Tanítványok mondták rólam

3 éve kezdtem Janihoz edzésre járni hát- és derékproblémáim miatt, illetve alakformálás céllal. Már az első hónapokat követően érezhető volt a változás, mivel a fájdalmak megszűntek, az állóképességem és erőnlétem pedig azóta is folyamatosan javul. A kitartó munka az alakformálás területén is eredményeket hozott…de a tökéletességtől még messze van, így folytatni kell!:) Ezen eredmények szintén köszönhetőek a Jani által egyénre szabott edzéseknek, táplálkozási tanácsainak és az edzések remek hangulatának. Számomra fontos, hogy a fizikai terhelés mellett szellemileg is ki tudjak kapcsolni és ne legyenek monotonak, egyhangúak az edzések. Szerencsére Jani kreativitása nem ismer határokat, így folyamatosan színesíti edzésprogramunkat!

Az erő és Jani legyen velünk a jövőben is!:))”

(Varjú Szabolcs)

 

Bár fiatalabb nálam, mégis felnézek Jánosra, mert rengeteg új és érdekes dolgot tanít nekem. Edzései rendre kemények, barátságos és vidám légkörben követeli meg tőlünk a maximumot. Kedves, segítőkész és felkészült. Sokat fejlődtem, erősödtem nála, köszönöm neki. Csak ajánlani tudom őt mindenkinek, és ez nem vicc. Azt hiszem, egy jó darabig még el kell viselnie engem, mert nála maradok.”

(Nikes Krisztián)

 

Másfél éve járunk a párommal Jani edzéseire.. Ezalatt az idő alatt egy szakmailag jól felkészült, nyitott, barátságos, segítőkész embert ismertünk meg benne. Nagyon szeretjük az edzéseit, és nyugodtan állíthatom, hogy enyhe függőséget okoz. Mind fizikálisan, mind mentálisan érezzük a pozitív változást, az az egy óra még akkor is jó hangulatban telik el, ha esetleg előtte fáradtan, nyűgösen érkeztünk. Az izomláz mai napig visszatérő vendég nálunk. Szívből ajánlom mindenkinek.”

(Fördős Sándor)

Amit szeretek

Szeretek edzeni, edzést tartani, tervezni és általában foglalkozni vele. Szeretek kutatni a témában új és hatékonyabb módszerek után, ezért rengeteget olvasok és naprakészen tartom a tudásom. Szeretek emberekkel foglalkozni és segíteni nekik a céljaik elérésében. Valamint természetesen – ahogy már korábban utaltam rá – még mindig szeretek jókat enni :)

Amit nem szeretek

Guggolás, négyütemű swinggel párosítva. :) Pacal, hókifli, ezeket nem szenvedhetem.

Mottó

Eszem, tehát vagyok.” (Bud Spencer)

Itt tartok edzést

360GYM Zugló, XIV. kerület, Kövér Lajos u. 21-25.

360GYM Retro, VII. kerület, Rózsa u. 47.

Elérhetőség

dolleschall@gmail.com

Csoportos edzés

360GYM Zugló

Kedd és csütörtök: 19:00-20:00

360GYM Retro

Hétfő és szerda 19:00-20:00

Péntek és vasárnap 18:00-19:00

Itt tartok edzést

360GYM Zugló, XIV. kerület, Kövér Lajos u. 21-25.

..és itt is tartok edzést

360GYM Retro, VII. kerület, Rózsa u. 47.