Confidence & Power

Módszer


Confidence & Power. Ahogy a név sugallja, a honlapunk a testi és lelki birodalom határterületén fekszik. Az alábbi kérdések és válaszok rólunk mesélnek, biztosan eligazítanak utadon, megmutatják, jó helyen jársz-e. Hogy ki vagyok, mit csinálok és hogyan, és mindezt kinek? Íme!

Ki?

Zsolti vagyok, a Confidence and Power honlap szerkesztője. Én vagyok a kalapács és az üllő. Közelebbről edző vagyok, még közelebbről bölcsész. Az OldSchool Training módszerével teszem az embereket magabiztosabbá és erősebbé. Hogy mihez értek és mihez nem, arról beszédesen tanúskodnak az itt található írások. Szeretem a sokoldalúságot, régimódi vagyok. Hiszek az önképzésben és az élethosszig való tanulásban. E folyamatnak lehetsz tanúja, ha körülnézel itt nálunk. Eszményem a fejlődés és a kiválóság.

Mit?

Számos edzéselméleti írást találsz nálunk. Nagyon szeretünk olvasni, ezért könyvajánlókat is közkinccsé teszünk. Találhatsz nálunk különféle mozgásformákról, edzésmódszerekről írott cikkeket, de néhány interjút is, melyeket elit atlétákkal készítettünk. Hivatalból közel áll hozzám a sporttörténet, gyakran írok a sport ókori felfogásáról, elfeledett megközelítésekről, módszerekről. Ugyanennyire vonz a viktoriánus kor testkultúrája, a régi korok erőművészeit vizsgáló sporttörténet. Ehhez méltó módon, fontosnak tartom az edzés lelki aspektusát is.

Hogyan?

Nem kívánjuk szaporítani a neten fellelhető szemét mennyiségét! Írásainkat kutatómunka előzi meg, olykor nem is kevés. Az információkat nem rágógumi-magazinokból, celebek írásaiból vagy az interneten található kétes hitelességű forrásokból merítjük. Jobban szeretjük a könyveket, a szaklapokat. Írásaink többsége meghaladja az átlagos olvasó 4.500 karakteres tűrésküszöbét. Ez az ára, hogy ne csak a felszínt karcolgassuk. Az itt található írások bizonyos érettséget, szövegértést követelnek, így választja meg az írás a maga olvasóit. Amihez nem értünk, arról nem írunk, egyszerű. Bár mindenki más is így lenne vele.

Kiknek?

Olvasóink többsége túl van már a 2. X-en. Szeret és tud is olvasni. Nem csupán a Google első oldalát vizsgálja végig, szeret a dolgok mélyére nézni. Nem hisz az ellenőrizetlen forrásoknak, kialakult már egy egészséges kritikai ösztöne. A kritikai gondolkodás nevében, olvasótáborunk a tekintélyeket is a helyén kezeli. A témát tekintve, talán nem meglepő, hogy sok olvasónk megszállottan edz. Nem kevesen maguk is edzők. Hisznek az önfejlesztésben, a fizikai szinten éppúgy, mint szellemileg, hiszen a kettő egy.

Ki?

Sokat bukdácsoltam az edzés terén, számtalan hibát vétettem, sokszor elakadtam, hibáztam, olykor megsérültem. Mikor kezdtem a minőségi edzés felé tapogatózni, hirtelen jól eltévedtem a fitneszipar útvesztőjében. Számos edzéseszköz kipróbálása során rájöttem, nincsenek eszközök, csak célok vannak. Ekkor kezdett testet ölteni a Confidence and Power edzésrendszere, az OldSchool Training.

Mit?

A Confidence and Power blog, melynek egyenes folytatása ez a honlap, vezetett az OldSchool Training megszületéséhez. Eddigi edzéstapasztalataim, kudarcaim, olvasmányaim és tanulmányaim ötvözete. Az elnevezés a sporttörténethez, a régi korok letűnt erősembereihez, a testedzés hőskorszakához való vonzódásomat tükrözi. Mégiscsak jobb, mint a Confidence and Power Training, ugye? Vagy nem? :)

Hogyan?

Minden mozgást az alapoktól tanítunk meg. Hiszünk a fokozatosság erejében. Hiszünk abban, hogy a teljesítmény javulása mindig eredményhez vezet, legyen szó fizikai képességekről, izomtömeg-növelésről vagy testkompozícióról. Nálunk mindenki egyén, aki egyéni terhelést, egyedi bánásmódot, személyre szabott edzésmennyiséget és kitüntetett figyelmet kap. Még akkor is, ha csoportban edzünk.

Kiknek?

Edzéseink kemények. A csoportokban minden egyén pontos, egyedi terhelést kap, ami gondos háttérmunkával jár. Ez szavatolja az eredményeket. Kötött, szigorú edzéstervekkel dolgozunk, pontosan felépített edzésprogramok garantálják a fejlődést, melyek egymásra épülnek. Ez nem fitnesz. Hozzánk fegyelmezett, elkötelezett, fejlődni vágyó atléták járnak. Ez egy erős közösség, erős emberekkel.