csütörtök
 
Ma kemény belles nap volt. A program célja, hogy mivel mind a hárman relatíve nehéz bellel dolgozunk, tehát az a legfontosabb, hogy ezáltal hozzáerősödjünk a nehezebb bellhez. A gyakorlatok:
Fej körül körzés (ring/halo) 5-5 oldalanként
Vasimádó kitörésben 3-3 oldalanként
Vízszintes nyomás állva és guggolásban 3
Katonai nyomás (press) 5-5
Súlyfelvétel/nyomás/fűrész (clean&press/1 arm row) 3-as létra
Guggolás&nyomás (thruster) 5-5
Szakítás 4×6
Török nyomással (TGU with presses) 1-1
Jómagam a 32-essel dolgozom, Flóra és Dávid a 16-ossal. Meg kell mondanom, hogy a ring elképesztően kemény ezzel a súllyal.

A vasimádónál kitörésben vagyunk, a bell golyóval felfelé a ring kiindulási helyzetében. Két kézzel szorosan kell fogni. Ez után két kézzel kell az a fej fölé juttatni, mégpedig úgy, hogy közben elfordul a felsőtest a felemelt láb felé. Azért vasimádó, mert a kiindulási helyzetben a bellt meg lehet puszilni.

A vízszintes nyomás is újszerű. Nem ismerek nehezebb gyakorlatot a bellel. Kiindulása a ringgel megegyező. Nekem kényelmesebb, ha golyóval lefelé fogom a fogantyút. Ekkor kell kinyomni a bellt mellső középtartásba, majd egy pillanatig megállni és vissza. Azután leguggolni és úgy ismét egy nyomás. Guggolásban sokkal, de sokkal nehezebb. Azután ugyanez még kétszer. A vállat, a mellizom felső részét, a karokat elképesztően megterheli. Nem véletlenül került a heavyday-re. Hát ez nem a 24-es. Egyelőre a snatch is nagyon nehéz, elsősorban fogással nem bírom.
A török felállás annyiban különbözik a klasszikus TGU-tól, hogy a részmozdulatok után mindig van benne egy nyomás. Tehát először még a padlón fekve (floor press), majd kitörésben, végül fent. Utána visszafelé ugyanez.
Azért a bell előtt meghagytam a kézállásban nyomást, alias kézenfekvőt, ma 1×10-et végeztem. A mozgásterjedelem majdnem teljes, egy párnára eresztem le magam (kb. 10 cm-re van a fejem a földtől. Jelenlegi erőszintem 20 ismétlés (jeah, 110 kiló fölött!). 25-nél áttérek a teljes mozgásterjedelemre. Már közel van.
Dávid ma volt a legerősebb, mióta edzünk. 62 kilós súlyával szabályos nyomást csinált a 24-essel. A 100 fekvő program helyett (normál fekvőtámasz) felmérést csinált, 70-ig jutott. Nem rossz ez a 6. hét torkában. Meglesz ez! Respect!