Unconventional Training System edzőképzés

Részletek, miértek, kérdések, válaszok, problémák és megoldások. Oly rég fontolgatjuk már ezt. Mint mindig, most is értékek mentén gondolkodunk. Változást szeretnénk. Ez a furcsa postcovid időszak veszteségeket is okozott a magyar fitnesziparban, hisz sokan, jó szakemberek is kiszorultak belőle vagy átnyergeltek más területekre, ám egyúttal tiszta lapot hozott létre, ami ideális kezdőpozíció, hogy megújuljon a szakma. 

Nem csak edzőknek…

 

A PROBLÉMA

 

Az edzői szakma azért tart ott, ahol tart, mert a konvencionális edzőképzéseken még mindig azt tanítják, hogy a térdek nem mehetnek a lábujj elé guggolásnál. Vak vezet világtalant, és ezt végül a tanítvány sínyli meg, rajta csattan az ostor. Azon, akit edzel, akiből élsz. Az edzők döbbenetes mértékben nincsenek tisztában az alapokkal. Gőzük sincs, milyen egy edzésterv felépítése. Mi fán terem a korrekció. A konvencionális edzőképzéseken életidegen és használhatatlan tudással tömik a tanulók fejét. A végzettek használhatatlan tudással távoznak, és ami ennél nagyobb baj:

  • Nem tudnak magabiztosan edzéstervet írni.
  • Nem tudják magukat eladni az óriási konkurenciában.
  • Nem képesek vevőt szerezni a social mediában, ajánlások éhbérére hagyatkoznak.

 

  • Nincsenek tisztában az alapmozdulatok helyes kivitelezésével.
  • A bőség zavarában nem tudják, mi működik és mi nem.
  • Gyógytornásznak, dietetikusnak képzelik magukat, noha nem rendelkeznek valós tudással ezeken a területeken.

 

  • Nincs tiszta víziójuk a karrierjüket illetően, sodródnak.
  • Vaktában kapálóznak az mulandó trendek tengerén.
  • Nem tudják, mi a korrekció, tapogatózva kísérleteznek a kliens kárára.

 

  • Gőzük sincs, milyen egy óra felépítése.
  • Bizonytalanok a problémás esetekben, amilyen egy terhesség, scheuermann kór, gyógyult sérv.
  • Nem ismerik a folyamatot, hogy mi történik a klienssel az első kapcsolatfelvételtől az állapotfelmérésen át az első edzésprogramjáig.

 

  • A vevőmegtartással komoly gondjaik vannak.
  • Nem tudják, hogyan kell nyújtani, és milyen a bemelegítés.
  • Nem gondolnak a kliensélményre.
  • Fogalmuk sincs, mi az énmárka vagy a szolgáltatás-marketing.

Ha szétnézel egy konvencionális edzőterem csillogó króm terében és megnézed akcióban egy személyi edző vagy csoportos óraadó munkáját, meg fogsz döbbenni, mennyi mindent nem tud.

Magadra ismertél? Nem feltétlenül a te hibád. Lehet ezt másként. Lehet ezt jobban!

MEGOLDÁSUNK

 

A fentiekben jelzett hiányos tudást igyekszünk betölteni. Sziklaszilárd alapokat építünk, hogy ne lehessen zavarba hozni a leghatékonyabb gyakorlatok megtalálásában, edzésprogramok létrehozásában. Mindezt egyéni tanmenettel, személyre szabott órarenddel. Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy a legjobb edző sem ér semmit, ha nincs kit edzenie, nincs tanítványa. Ezért megtanítjuk, hogyan szerezz klienst, és hogyan add el magad. Irányokat mutatunk, hogy tisztább legyen az utad. Hogy magabiztosan boldogulj az edzés, táplálkozás, edzéstervezés, korrekciók és a marketing, sales területén.

Húsbavágó, hogy korunkban az edzők olyan tudással vértezzék fel magukat, ami használható, perspektívát nyújt és segít kitűnni, parafaként fennmaradni az óriási konkurenciában.

Küldetésünk a magyar fitneszipar megváltoztatása, felemelése. Légy te is a siker része. Légy te is a minőségi munka élharcosa, az új generáció. Nagy tudású, magabiztos, potens, agilis edzőket akarunk látni.

 

MIÉRT „UNCONVENTIONAL” ÉS MI EZ?

 

Szembenállás. Lázadás. Eretnekség. Mert ezt a világot eretnekek uralják, akiknek van bátorságuk megkérdőjelezni a trendeket és szembe menni a középszerű fősodorral. Az „Unconventional” mindaz, ami nem szokványos, nem átlagos. Ugyanúgy az erő, izomtömeg-növelés és állóképesség talaján mozgunk. Az alapgyakorlatokat használjuk.

De kettlebellel, homokzsákkal, vasbuzogánnyal, kötéllel és más OldSchool eszközökkel edzünk. Célunk az egészséges, kiegyensúlyozott, atlétikus test. Számos mozgássíkban dolgozunk, és nem hanyagoljuk el az olyan kevéssé ismert mozgásokat, mint amilyen például a rotáció. Tudjuk, mi a fogáserő. Az unalom számunkra ismeretlen. Tanítványaink az erőélményben élnek. A kemény edzések okozta fejlődés a jutalmuk. Nem a kényelemben gondolkodunk. Túl vagyunk a divatokon, mert csak azt használjuk, ami működik. Ezt szeretnénk átadni Neked.

A konvencionális fitnesz csillogó króm luxusbirodalmainak lakói számára mindez félelem és reszketés. Kevesen vagyunk, de változást hozunk. A világnak pedig meghagyjuk a maga őrületét.

ELŐNYÖK

 

Az Unconventional Training System edzőképzésen te magad választod meg a kurzusaidat a profilodnak, szemléletednek és klienseidnek megfelelően. Tehát a rendszerünk moduláris. Mint az egyetemen. A tantárgyakat az edzőképzésen kívül, egyenként is meg tudod vásárolni, bár a képzés részeként jelentős kedvezményt kapsz minden kurzusból, ami az órarended részét képezi.

Némely tanegységhez online háttéranyagot biztosítunk azoknak, akik az edzőképzés részeként felveszik a kurzust, vagy azt külön vásárolják meg. A háttéranyagot önállóan is meg lehet vásárolni, az offline, személyes oktatás nélkül, jóval alacsonyabb áron.

Azt szeretnénk, ha a nálunk végzett UCT edzők naprakészen tartanák tudásukat, ezért az UCT vizsga két évig érvényes, azaz két évente megújítandó. Egyedülálló módon, arra szeretnénk inspirálni az UCT edzőket, hogy tovább képezzék magukat, így a megújítás díja fejében továbbképzést biztosítunk haladóbb kurzusokra a jövőben is, melyeket ugyanúgy a profiluknak megfelelően szabadon válogathatnak össze.

Gyakorlat. Majd’ két hónapos, hétvégén tartott kurzusaink során számos házi feladat segíti a fejlődésedet. Sokat is kell majd olvasnod. Minden kurzushoz kiterjedt, messzemenően szemléletes jegyzetapparátus is jár,  útravalóul bőséges tudásanyagot kapsz. Legutóbbi képzésünk résztvevői kivétel nélkül megdöbbentek, milyen elképesztő mértékű és minőségű tudást adunk át.

Mindent begyakorlunk, nem csak az egyes gyakorlatokat, mozdulatokat, de az edzéstervezést, marketinget is. Hogy meglásd, hogy működik mindez a gyakorlatban, hospitálnod is kell, részt venned a meglévő OldSchool edzők óráin, hogy egységes egésszé álljon össze a tudás.

Mivel célunk, hogy a magyar fitneszipart megváltoztassuk, és nem ebből fogunk meggazdagodni, egyedülálló módon az edzőképzésünk felvételihez kötött. Manapság már betanított majmok is tudnak edzést tartani, a felvételivel az a célunk, hogy szűrjük a résztvevőket, létrehozzunk az elitet, a magyar fitneszipar jövőjét. Igen, így kevesebben leszünk, de elveink vannak. Kell egy alaptudás, hogy a tanulók be tudják fogadni a tananyagot, egy szint, egy érettség és fontos, hogy a tanmenetet ne hátráltassa, aki nem oda való.

CREDIT

 

Galba Zsolt

Idestova 30 éve edzek és ami számít, azt olvastam a szakirodalomban. Kívülről-belülről ismerem a mulandó trendeket. Két meghatározó edzőterem lánc szakmai igazgatója voltam eddig, két edzőtermet is nyitottam, létrehozva az ezekhez kapcsolódó üzenetet, pozíciót és edzésrendszert. Rengeteg edzővel dolgoztam eddig, pontosan tudom, hol áll a szakma, mit tud és mit nem tud az edző. Jobban tudom, mire van egy edzőnek szüksége, mint ő maga pályája első évtizedében.

 

Tanos Bálint

Bölcsészdoktor vagyok, nyelvész. Az edzéstervezés, robbanékonyság, állóképesség, erőedzés a speciális szakterületem. Részt vettem egy induló edzőterem lánc létrehozásában, edzésrendszerének megalkotásában, amelynek közel egy évtizedig voltam szakmai vezetője. Megalkottam egy sikeres és széleskörűen ismert edzőképzés alapjait, amit indulásától kezdve 2021-ig menedzseltem. Jól ismerem a magyar fitneszipar problémáit, az edzői hiányosságokat és kvalitásokat.

 

KINEK SZÓL?

 

Ambiciózus edzőknek és azoknak, akik nem edzők, de „edzésőrültek,” vagy csak elmélyednének az edzés valamelyik területében. Akik valóban hasznos, használható, naprakész tudást szeretnének. Akik meg szeretnének élni a szenvedélyükből.

FELÉPÍTÉS

A 6-8 hetes kurzus felvételivel indul. Akik sikeresen teljesítik a felvételi tesztet, azok megvásárolhatják az Unconventional Training System edzőképzést.

A képzés 6-8 héten át tart, hétvégente az OldSchool GYM-ben.

Saját érdeklődésüknek megfelelően megválasztják a kurzust alkotó tanegységeket.

4 tanegység az alapképzés része, ezek kötelezőek (az erőedzés elem esetén pedig választanod kell, hogy erőemelés vagy kézi súlyzó fókusszal fogsz dolgozni):

  • Edzéstervezés (Tanos Bálint, Galba Zsolt). 2x 3 óra.
  • Gyakorlat (Sasvári Péter, Kiss Dávid, Gazda Mihály, Goldgruber Katalin). 4x 3 óra.
  • Nyújtás (Pomázi Eszter). 2x 3 óra.
  • VAGY Erőemelés alapok (Szijártó Tamás). 2x 3 óra.
  • VAGY OldSchool Dumbbell alapok (Tanos Bálint, Galba Zsolt). 2x 3 óra.

A többi 4 tanegység választható egyéni preferencia szerint. Ha az alábbiakból minimum 4-et elvégzel a fenti 4 kötelezőhöz adva őkat, akkor azzal már teljesíted az OldSchool edzőképzést. Legutóbb többen is valamennyi kurzust elvégezték. Íme a kínálatunk:

  • Sales Edzőknek (Székely Lajos). 1x 3 óra.
  • Marketing edzőknek (Tasnádi Gergő, Galba Zsolt). 3x 3 óra.
  • Marketing, gyakorlat (Galba Zsolt). 1x 3 óra.
  • Korrekciók és problémás esetek a fitneszben (Hegedüs Lilla). 2x 3 óra.
  • Indian Club (Szabó Cseke). 2x 3 óra vagy 1x 3 kezdő, vagy 1x 3 haladó.
  • Landmine edzés (Galba Zsolt). 1x 3 óra.
  • Edzéstervezés – haladó (Tanos Bálint). 2x 3 óra.
  • Macebell Flow (Goldgruber Katalin). 1x 3 óra.
  • Fogáserő (Galba Zsolt). 1x 3 óra.

 

 

Ezek határozzák meg edzői profilodat. Válassz kölültekintően, mérlegeld, milyen a stílusod, érdeklődésed és gondold át, milyen kliensekkel dolgozol vagy milyen kliensekkel szeretnél dolgozni pályádon.

A fentieknek megfelelően létrejön az órarended. A hétvégi órákon házi feladatot kapsz és számítunk rá, hogy hét közben is tanulsz, készülsz a kurzusokra. A tanultak többsége azonnal használható, bevezethető edzéseidbe. Azonnal sikerre váltható.

Megkapod a hospitálás időpontjait is.

A képzés az általad választott tanegységek alapján személyre szabott vizsgával zárul.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ha elvégzem a kurzust, akkor OldSchool edző leszek?

  • Nem, hiszen a tudás nem elég, nagyon fontos az emberi tényező, és ez egy szűk klub. De amennyiben kiemelkedő vagy, szakmailag és emberileg, aspirálhatsz OldSchool edzőnek. Az OldSchool edzők a honlapon vannak, klienst szerzünk nekik és mentoráljuk őket.

Mit tegyek, ha nem sikerült a felvételim?

  • Legközelebb újra próbálkozhatsz. Tanulj, kerülj képbe, ne bizonytalanodj el. Dolgozunk a megoldáson, hogy felzárkózz.

Az Unconventional Training System edzőképzés ad OKJ papírt?

  • Nem tudunk OKJ papírt adni. Ha edzőként veszel részt, alap, hogy van már papírod.

Mennyibe kerül?

  • Ez csak tőled függ, neked kell kiszámolni. A végső ár az általad preferált tanegységek összességéből adódik. Tehát attól függ, hány kurzust és milyen kurzusokat vettél fel órarendedbe.

 

Éles a honlap és megindult a regisztrációs időszak, amikor a jelentkezők felvételizhetnek, megkezdve a folyamatot. Illetve a hobbisták, edzésőrültek megtekinthetik kurzus kínálatunkat.

Tekintsd meg, mit kell tudnod az edzőképzésről és böngéssz kedvedre kurzusaink között.

Íme: OldSchool edzőképzés.

Kurzuskínálat: Workshopok.