Kezdhetem azzal, hogy egy arculatváltást nem lehet így lebonyolítani? Döntsék már el mi a nevük, és alkalmazzák azt, minden létező felületen! Körülbelül egy hónapja váltottak CBA-ról Primára, de a honlapjukon ennek még nyoma sincs. Az épületen már Primaként vannak kitáblázva. De persze ez sportolás szempontjából teljesen lényegtelen.

Továbbra is a kevésbé fontos dolgoktól a fontosak felé haladva: nekik van a legkényelmesebb öltözőjük és a legszebb tusolójuk a termek közül, ahol jártam. És mindig tökéletes tisztasággal találkoztam. Pedig jártam már néhány teremben… A szekrényajtók lehetnének 2-4 cm-rel szélesebbek, de ez csak egy fél pillanatig zavarja az embert, mikor úgy kell bepréselnie a táskáját, de egyébként magasak, nagyok, három különálló rekesszel. Nem hátrány, ha nem ugyanabba a rekeszbe kell bepréselni a csizmát és a sporttáskát. Rakodófelület is van elég, a recepciósok figyelnek, hogy ne az egymás melletti szekrényt kapják, az egymás után érkezők.  

Belépéskor mindenki kap egy nagy törülközőt (Nincs bérleti díj, nem kell letéttel bajlódni, és még puha is. Hogy csinálják nyilván több száz mosás után?), és egy óraszerű kütyüt, azzal nyílnak a szekrények, és azon van rajta, hogy milyen szolgáltatást tudsz igénybe venni.  Az aerobik termeknél is ezt kell lehúzni, hogy részt vehess az órán, a szokásos papír fecni bemutatás helyett, ilyet sehol máshol nem láttam. Első látogatáskor körberohant velem egy recepciós és megmutatta, mi hol van. Nem mondom, hogy létszükséglet, de jó pont.

Kipróbált órák, tanárok: Hot Ironon, TRX-en és pilatesen jártam már náluk. A TRX nagyon tetszett, persze ebben az is benne van, hogy tetszik az eszköz, de voltam már tragikusan rossz TRX oktatónál is (Jól meg fogom írni azt is. Komolyan úgy gondolom, veszélyes a gyerek, aki tartotta.). A pilates is tetszett, jónak tűnt az oktató, bár ott kevésbé tudom megítélni, mire kell odafigyelni. Viszont a Hot Iron nem volt nyerő. Nagyon sokan voltunk, volt több kezdő is, de nem láttam, hogy bárkihez is odament volna a lány (Verus) korrigálni. Bár persze az is lehet, hogy az összegyűlt 30-40 emberből mindenki szépen guggolt. De valljuk be, nem valószínű.  A másik probléma az órával, a használt eszközök minősége volt. Vadászni kellett olyan step padra, amit rendesen össze lehetett rakni, bár végül mindenki talált magának működőképeset. Szorítókat is vadászni kellett a súlyzókra, abból annyi lett, hogy csak az oktatónak nem jutott. És a súlyokból dőlt a homok. Így egyrészt nem tudni, valójában milyen súlyokkal dolgoztunk, másrészt lehetett felemás a rúd két oldalán a terhelés, harmadrészt konkrétan kosz volt.

Az órarend és annak változatossága: alapvetően a standard órákkal van tele az órarend, alakformáló, zsírégető, ilyesmi. Van pilates, body art, hot iron, spinning, de már ezek is minden teremben megtalálhatóak. TRX is sok helyen van, de van ahol az aerobik bérleten, napijegyen felül elkérnek 500-1000 Ft-ot is bónuszban, itt pedig benne van az alapárban. Van Strike Zone órájuk, ami viszont tényleg újdonság, de hogy őszinte legyek az én kíváncsiságom nem kelltette fel. Elég sok órájuk van hétvégén is, ennek örülök. És tényleg csak heti egy zumbájuk van…?

Benéztem a fitnessbe is, a kardió gépeken lehet tévézni, tiszta, elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen el lehessen férni, van erőkeret is, és 1,25-ös tárcsák. Az egykezes súlyzók 40 kg-ig mennek fel (de Zsoltin kívül kevés embernek hiányozna az 50-es J). Lehet náluk fallabdázni, és nagyon szép a wellness részlegük, uszoda is található benne.
Nem mellesleg a 10.990 Ft-os korlátlan havi bérletükkel, kimondottan az olcsó árfekvésbe tartoznak a termek között.
PONTOZÁS:
öltöző, tusoló: 10/9
(hagyok lehetőséget, hátha látok még jobbat)
hangulat (recepciósok, edzők segítőkészsége, nyitott-e a többi vendég az újak felé): 10/7
(A recepciósok igyekszenek, de nincsenek mindig a helyzet magaslatán, a vendégkör nagyon vegyes, de azért nincs semmi extra a hangulatban. A törülközők is itt értek plusz pontot.)
órák, órarend, edzők:  20/15
(Ez számomra a legfontosabb komponens. A TRX és a TRX edző személye húzta felfelé. Meglehetősen változatos is az órarendjük. De a tusolók felújítása helyett inkább az aerobik eszközöket kellett volna lecserélni.)
ár/érték: 10/8
(Olcsók és emellett sok lehetőséget kínálnak. Persze ez engem nem érint.)
Szóval 50/39 pontot adtam nekik. Ez meglehetősen magas pontszám. Ők az első terem, akiket így lepontozgattam, de tervezem, hogy megcsinálom majd, a többi termet is ahová járok.

(A képek forrása a saját honlapjuk.)