Most derült ki számomra egyértelműen, hogy a dinamikus jóga és a Body Art valóban nagyon hasonlóak,  ezek lesznek a nekem való órák. Jógaelemeket vesznek, csak nem tartják ki hosszan, mint a jógában, hanem ki- és belégzés alatt fel kell venni, majd oldani a pózt. Viszont meg kell ismételni néhányszor, mindig jobban, mélyebbre menni. Olyan is van, hogy először mondjuk felveszi az ember a helyes lábtartást (ezt is megismétli néhányszor), majd ezt megtartja és a törzs vagy a kar pozícióját igazítja hozzá, szintén többször felveszi és oldja, de a lábat közben már tartja. Így egy ászanát, akár 3- 4 mozdulat többszöri megismétlésével vesz fel (ezek mind csak egy ki- és be légzésig tartanak), és utolsó lépésként esetleg kitartják, de akkor sem olyan hosszan, mint egy jógaórán.
Ezen kis elméleti bevezető után jöjjön, mi volt az órán. Volt néhány napüdvözlet, tényleg csak kevés, bemelegítésnek. Volt egy átkötő gyakorlatsor, amihez mindig visszatértünk, és közben talán mind a három harcos póz (a második és a harmadik biztosan) és még egykét ászana. Az átkötő elemet mindig bővítettük, az alapja lefelé néző kutya volt (Egyre jobbnak érzem a lefelé néző kutyámat, mintha lenne fejlődés.), aztán amikor visszatértünk hozzá, akkor fekvőtámasz pózban a térd mellkashoz húzása jött hozzá (vissza kutyába, majd másik oldal), és egy következő alkalommal, miután ezt megcsináltuk, fekvőtámasz pózban a térdünket kívülről a könyökünkhöz húztuk. Az igazán nehéz finomságok a harcosokban voltak.
A végén egy elég hosszú nyújtás rész következett, most használtam először hevedert erre a célra, és nagyon jó találmány. Például háton fekve képtelen vagyok kinyújtva felemelni a lábamat és látok rá esélyt, hogy ez segíthet. Meg volt valami nagyon jó nyújtás, aminél külön éreztem a gerinc környéki rész bevonódását, de ezt sajnos már most sem tudom megismételni. Pedig jól esett.
Edo szimpatikus volt (akkor is, ha azt gondolja, ezt most azért írom, mert lehet, hogy olvas 🙂 ) és nagyon hasznosnak éreztem az órát. Kemény is volt, csöpögött rólam az izzadság, pedig nem voltak benne extra ugrálások, csak azért, hogy megizzadjunk. Ja, és többet mesélt menet közben arról, hogy mit is csinálunk, mint eddig bárki, akinél hasonló órán voltam, amit én nagyra értékelek. Érdemes, azt is megnézni, milyen szépen csinálja: