Ez most egy bejegyzés arról, hogyan nem szabad csinálni. Természetesen ez nem az új program hibája, hanem csakis a saját hülyeségemé. Két egész napot pihentem, mielőtt belevágtam volna a lecsóba (és a két nap összefüggő szünet az ritkaságszámba megy), de persze nem ezzel volt a gond. Hanem azzal, hogy délután hat körül tudtam csak edzeni és belevágtam úgy, hogy egy falatot sem ettem. Amikor délelőtt edzek, akkor sosem eszem előtte, és az teljesen jó szokott lenni, hát ez nem volt az.
Napüdvözletek, félhold állás, lábnyújtás állva, egylábas íj póz.
Majd ahhoz, hogy az új progi nyomás ismétlésszámait belőjük, meg kellett nézni, hogy állok. Tehát rápróbáltam a 24-es nyomásra bal kézzel – és semmi. A közelében se voltam. Pihenés, még egy próba, nem ment. Akartam nyomni egyet jobbal, és az sem ment. Nem hiszem, hogy gyengültem, szerintem ez csak a nem evéstől volt… Meg persze, nem mehet mindig ugyanolyan jól. A továbbiakban nem erőltettem a dolgot, de azért lelombozott.
Húzódzkodás rávezető                                                                                        3×1
Fél fekvőtámasz kézenállásban                                                                            1,2,3
Bár, most inkább félnél is kisebb ismétlések lehettek.
Serlegguggolás, 24 kg                                                                                          5
Serleg guggolás, 32 kg                                                                                         2×5
Zsolti igazából 5×5-öt írt nekem elő, a 24-essel, csak gondoltam majd én megmutatom, hogy minek a 24-essel „bohóckodni”, mikor a 32-essel is megy.
Snatch, 20 kg                                                                                                       3×5/5
Snatch, 16 kg                                                                                                       10/10, 6×5/5
Amikor januárban lusta voltam blogolni már rápróbáltam egyszer a snatch-re a 20 kilós golyóval és megy, bár csak kesztyűben érzem magam biztonságban. Amíg a 20-assal játszottam, nem néztem az időt, viszont utána azt találtam ki, hogy felpörgetem egy kicsit a dolgokat, és megnézem mennyi megy 5 perc alatt. 4 perc 25 másodperc alatt csináltam meg ezt a 80-at, viszont tudtam, hogy nem tudnék a maradék időben még 20-at csinálni, úgyhogy inkább abbahagytam.
Nyilván nem vagyok teljesen komplett, hiszen legalább fél éve nem csináltam semmi hasonlóan intenzív dolgot, tehát nem kellett volna minden fokozatosság nélkül, és éhgyomorra ebbe belevágnom. Mentségemre szolgáljon, hogy amíg csináltam nem fájt semmim, viszont utána kifeküdtem, hogy helyreálljon a légzésem, és közben valami brutálisan megfájdult a gyomrom. Több, mint fél óra volt annyira összeszedni magam, hogy tudjak valamit enni és csak utána lett jobb.