Bármilyen következetlen vagyok néha a blogolásban, az edzésben nem szoktam az lenni. Most az leszek és nem csinálom végig rendesen a Programomat. Május számomra mindig a legmunkásabb hónap, előre tudom, hogy nem fogok hetente háromszor lejutni a Thorba. Nyilván az se tett jót, hogy a megfázásom és egyéb körülmények miatt szanaszét darabolódott, mostanra már végeznem kellett volna vele. Ráadásul beindítok egy másik projektet, ami csökkentené ennek a programnak a hatékonyságát.

Az új projekt pedig körülbelül 10 kiló (testsúly) ledobására irányul. Néhány hete már szokogatom a kalóriaszámítást, de a héten vettem csak személymérleget magunknak, úgyhogy május 1-gyel indulok. Nagyon nem szeretnék átmenni fogyókúra blogba, úgyhogy túl sok részletet ne várjatok. Mindenesetre az elsődleges cél nem a kilókban nyilvánul meg, de ez az a dolog, amit ezer éve meg kellett volna már csinálnom, ha valóban akarok húzódzkodni.
Edzés szempontból nyilván a saját súlyos gyakorlatok javulását várom erre az időszakra, viszont mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy másban se gyengüljek, tehát megmaradjon a 24 kilós kettlebell katonai nyomás, és a 110 kilós elemelés.
Most, hogy ezt leírtam, és a nyilvános bukás beismerése nélkül nem tudom abbahagyni, lássuk, mit edzettem. Bizonyos számok azért mennek tovább a Programomból.
Húzonc (zöld power band)                                                                           3×6
Katonai nyomás, kettlebell, 16,20 kg                                                            5/3
Katonai nyomás, kettlebell, 24 kg                                                                 bal:0, jobb: 2×1
5/3/1-et akartam csinálni, de ez megint egy olyan nap volt, amikor ballal a 24 nem jött össze, pedig kétszer is rápróbáltam. Volt már ilyen máskor is, úgyhogy tudjuk be annak, hogy nem nyomtam két hete.
Merevlábas elemelés, 75 kg                                                                          2×5 
Tettem rá 20 kilós tárcsát is (így kevésbé kell mélyre menni), és így könnyebb volt, mint a 70 kiló múltkor, úgy hogy csak 10-es volt rajta. Ez bíztató.
Elölguggolás, 45 kg                                                                                       2×5
Nehezebbre számítottam.
Tolódzkodás (sárga thera band)                                                                    2×3
Ez igazán csak jelképes segítséget nyújt, nehéz is volt.

Silverrel kezdtem, aztán jött a kék és most a sárga.

 Eagle komplex by Dan John

Guggolás (double kettlebell front squat) 2×12 kg                                           8×8
Cipelés, 2×12 kg                                                                                         8x25m
Vagyis: nyolc guggolás, majd át a terem másik végébe és ott megint 8 guggolás. Ez egy elképesztően szemét gyakorlatsor. És én komolyan fontolgattam, hogy két 16-ossal állok neki. Nem tudtam letétel nélkül végigcsinálni. Az első 2×25-ön fej fölött vittem a belleket, a következő körökre aszimmetrikusokat terveztem, de éreztem, hogy akkor nem fog menni, ezért a harmadik és a negyedik 25 méter koffercipelésben volt. Viszont így se ment tovább a negyedik után muszáj volt letennem. Szerintem maximum egy-másfél percet pihentem, majd jött egy kör: egyik golyó tartóban (rack-ben) a másik fej fölött, visszafelé kézcsere. Még egy kis pihenő és az utolsóknál fej fölötti és koffer kombináció. Nagyon mocsok, biztosan megcsinálom még máskor is!