Akik régóta olvasnak, azok még emlékeznek arra, hogy rendszeresen posztoltuk napi edzéseinket. Az év eleje nem volt számunkra rózsaillatú, az edzés nehézkessé vált, majd egy időre, azaz hónapokra tiltólistára került. Ennek megfelelően az edzésposztok is elmaradoztak, majd az egész blog mélyálomba merült. 
Egy túlterheléses alkargyulladással küzdök, amit a fizikai munka és az edzés párosának köszönhetek. Hét orvosnál jártam, számos kezelésen vettem részt. A végeredmény, hogy konkrét diagnózis sincs. Meguntam. Újra edzeni kezdtem, mély önvizsgálattal ügyelve a gyakorlatokra, tapogatózva, mi az, ami panaszos. Ami nem ment, azt elhagytam, ami működött, azt csináltam tovább. 12 hétig csak saját testsúllyal edzettem, nagyrészt a Fegyencedzés gyakorlataival, azokat is az első szintről kezdve, holott mentek a Mesterlépések is. Nagyon szép önismereti utazás volt, most már másodjára. Öngyógyítás!
Utána jöhettek volna a további kedvenc eszközeim, a kettlebell és a rúd. Ezek kihullottak a rostán, mert már kis súlynál is fájdalmat okoztak. De majd visszatérnek hozzám! 10 hete folytatom a rehab következő etapját, kizárólag kézisúlyzókkal edzek edzőteremben (dumbbell), otthon pedig saját testsúllyal. Valamit jól csinálok, mert a panaszok ritkábbak. A terhelést “csirkecsontokkal” kezdtem, komoly alulterhelésből, biztonsági felvezetéssel. Az immár 22 hetes rehab program alatt sokat erősödtem. Megérkeztek a nagyobb súlyok is.
Szepremberben újraindult a blog, de az edzésposztok végleg elmaradtak. Csak összezavarja a jónépet, kevesen értették, értékelték. Kevesen, de az ő figyelmük sokat jeletett. Hiányolják is edzéseink dokumentálását. Ők az edzőblogos bloggerek, kollégák, akiknek a munkássága nagyon sokat jelent számomra. Nagy(onerős) Laci működése számomra etalon, sérüléséből való felépülésének dokumentálása tartotta bennem a lelket a nehéz napokon. Sanyi gyerek edzéseit imádom, sokat tanultam belőle, Szunda papa tudásvágya és állandó kísérletező szelleme pedig példaértékű. Köszönöm, hogy vagytok, sokat jelent nekem!
Az edzős posztok a továbbiakban az alábbi videóhoz hasonló megnyilvánulásokra, edzéstervek utólagos bemutatására redukálódnak. Meg fog jelenni egy-egy fontosabb, netán új gyakorlat, módszer. Na, a videó. Itt tartok most. Ez a célgyakorlat, kézállásban nyomás a kéz felemelésével. Teljesen eltérő aktivációt kíván. Deadstop edzés, talán majd írok róla. Rávezetőnek szánom a deficites kézállásban nyomáshoz (majdnem megvan!), amit most kezdtem el, negatívokkal. Megjegyzem, fénykoromban egy ismétlésre se voltam képes. Az ötlet kedvencemtől, az isteni muvjorbadi Ágitól származik.