Ez most nem okoskodás, egyszerűen egy új program, próbálkozás. Egy ideje nem hozom az edzéseimet itt, mert nem annyira érdekfeszítő, de talán a váltásról szót lehet ejteni. Egyszerű, de izgalmas, legalábbis nekem. Hosszú ideje az egyazon edzésalkalommal az egész testet megdolgozó edzéseket szeretem, eltávolodtam a testtájak szerinti osztott felfogástól.
Egyszerűbbet nem tudok, ami ilyen hatású lenne:
Egy felsőtest húzó mozdulat
Egy felsőtest toló mozdulat
Egy alsótest mozdulat
Meg is vagyunk. Húzódzkodás és kézállásban nyomás megállítással (hand-release handstand pushup, ld. videó) a Meztelen harcos GTG-stílusában. Ennyi, egymás kiegészítői, antagonosta izomcsoportok, adja magát. Ehhez jön egy alsótest gyakorlat, guggolás (low bar squat), heti 4-5 alkalommal. A rúd lejjebb van a hátadon. Erőemelők használják, próbálom elsajátítani. Nehéz, az edzések gyakorlás-jellegűek, az 1 rm 80%-a körül, alacsony sorozat és ismétlésszámmal. Technikázok. Még mindig biztonsági játékos vagyok. Egy darabig elleszek ezzel.
Felsőtestre saját testsúlyos, alsótestre súlyzós gyakorlat. Talán furcsán hat. Felsőtesthez elegendő, ha nehéz saját súlyos gyakorlatokat végzünk, de az alsótesthez súly kell. Lehetőleg barbell. Nagy igazság. Az isteni Ido Portal, a saját súlyos edzés egyik apostola is így tartja, Max Shank, az edzőfenomén véleménye pedig ugyanez. 
Talán majd beszámolok a GTG-vel kapcsolatos tapasztalataimról. Már többet tudok a dologról, mint amikor a könyvről írtam. A gyakorlati oldalt se árt megvilágítani kissé. Felvezetés. Hogyan, hányszor, mennyit, mennyivel, meddig és társai.