Jó bornak nem kell cégér, tartja a mondás, de amikor Zsolti barátom megkért, hogy foglaljam össze pár szóban, mi a véleményem a munkásságáról, az edzésekről, és úgy magában az OldSchool élményről, örömmel mondtam igent.

Örömmel mondtam igent, mivel rengeteg tudást, remek meglátásokat és magabiztosságot kaptam közvetve az évek során Zsoltitól, és ezt szeretném egy kicsit visszaadni.

5 éve bukkantam rá a Confidence & Power blogra a neten, és egyből beszippantott az egész OldSchool életérzés. Galba úr irományai, gondolatai mindig minőséget és jellemet tükröznek. Nem ugat, nincs nagy hangja, nem akar ő a megmondó faszagyerek lenni, aki kitolta a spanyolviaszt. Ő az a fajta ember, aki tiszteli a régit, figyel és tanul a szakma nagyjaitól, és minden megszerzett tudást visszaforgat az edzésekbe. Emellett pedig szereti a tanítványait és azt amit csinál. És ez, higgyétek el, nagyon látszik minden edzésen, amit tart. Itt nincs telefonnyomkodás, meg magántanítványok a csoportos órák alatt… Bár folyamatosan megy a duma, Zsolti ugyanis szeret “pofázni”, de ezek egyrészt hasznos “lábjegyzetek” arról, hogy mit miért csinálunk, másrészt pedig jó hangulatot teremt, mert hát végtére is Ő egy csupaszív gyerek, aki szeret hülyülni 🙂

 

IMG_20170812_111434

 

Emellett azonban 100%-os figyelemmel követ minden edzést, minden gyakorlatot, és ha “undorítóan csinálod”, akkor leállít. Ars poetica-ja: “Szép, egészséges, erős és szexuálisan aktív 60 éveseket szeretnék kinevelni”, és ennek jegyében mindent megteszünk a sérülések elkerülése érdekében. Mindemellett azonban intenzív és profi munka zajlik minden órán, és aki kellően lelkiismeretes és kitartó, az edzettségi szinttől függetlenül rengeteget fog fejlődni Zsolti kezei alatt.
A szakmaiság mellett mindenképp meg kell említeni az embereket, a közösséget, amit volt szerencsém azóta megismerni. Nem tudok rá jobb szót használni, nézzétek el nekem, de itt valahogy mindenki baromi jófej 🙂 Húzzuk egymást, biztatjuk a másikat, megy a poénkodás, és természetesen nem marad el az egészséges versengés sem (hol mással, hol magaddal, ez már egyénfüggő), egyszóval tényleg olyan a hangulat, mint ha cimborák összejönnének egy jót edzeni. Jár ide jógás leányzó, kettlebell oktató, kick-box harcos, IT házaspár, egyszóval nagyon vegyes társaság, de ami közös bennünk, az az, hogy szeretjük az OldSchoolt, és szeretünk megdolgozni az eredményeinkért.

 

IMG_1648
Személy szerint én a legjobb döntést hoztam, amikor úgy döntöttem, csatlakozom a “régi iskolához”. Azóta pedig már a barátnőm, és az egyik cimborám is Zsoltinál edz, mondanom sem kell, nagyon csípik ők is az egészet 🙂 Őszintén? Ha tehetném, még Édesanyámat is leküldeném hozzád, Zsolti!

Köszönöm Dani!

Ha te is szeretnél erős OldSchooler lenni, írj nekünk a confidenceandpower@gmail.com e-mail címre. Ha nem, az is egy döntés. 🙂