Meglehetősen szerényre sikerült ez a hét, edzéseimet tekintve, a post viszont annál hosszabb lesz. Összesen két edzés volt, abból is, az egyik csak ismerkedés féle. De majd meglátjuk, lehet, hogy a jövőben ez lesz a főcsapás?
Az időrendet megfordítva, de az egyszerűbbel kezdve: szombaton TRX-en voltam a CBA-ban . Sok számomra új gyakorlat volt, úgyhogy izgalmas is volt, meg kemény is. Van némi izomlázam a vádlimban (elég ritka vendég), és a lapockám környékén. Rengeteget dolgoztunk a comb különböző izmaira, és akkor égett is, de most ott semmi.

És akkor a 360!  (Egy beszámoló róluk itt.) Első észrevétel az volt, hogy nagyobbnak gondoltam a képek alapján. Belép az ember és magától jobbra rögtön az edző placcot látja, és azt, hogy az ajtó mellet ott van mindenki cipője, le kell ott dobni. Ahogy beléptem, egy ideig kicsit tanácstalanul álltam ott, nincs recepció és nem rohantak elém, hogy eligazítsanak. De aztán előkerült Albert, vele egyeztettem le, hogy megyek. Átöltözés után megbeszéltük, hogy nagyjából mire is számíthatok a továbbiakban.
Felmértünk engem FMS ügyben, ahol számomra az volt a meglepő, hogy csak a vállamnál volt jelentős eltérés a két oldalam között (a balra 2, a jobbra 3 pontot kaptam), de összességében mindenem megfelelő (17 pont). A legviccesebb a rotációs stabilitás mérése, majdnem felborultam, de állítólag mindenki. Térdelve, először ki kell nyújtani, majd össze kell érinteni az azonos oldali lábat és kart. Pilates, vagy Body Art órákon (vagy valami hasonlón) elő szokott ez jönni, úgyhogy igazán mehetett volna jobban is.
Az itt zajló edzéseim a jövőben mindig 5 blokkból fognak összeállni (ha jól értem, ez elég standard a 360-ban), és csak a 3-as és 4-es számú blokkban lesznek jelentős különbségek alkalmanként.


1. blokk: SMR
Gyorsan mozogva, megfeszített izmokkal, végig dolgozza magát az ember
2. blokk: 5 Ginastica Natural gyakorlat   update: Primal Move
      3. blokk: Erőfejlesztés
      4. blokk:  Metabolic conditioning

      5.   blokk: SMR
Lassan végezve, nagyobb hangsúllyal az erősebben megdolgoztatott területekre.

Annyi fért bele ebbe a mostani órába, hogy megnézzük az SMR-t, és végigvegyük a GN PM gyakorlatokat. Persze ezekre máris csak részben emlékszem. (Vajon úgy volt meg az 5, hogy bizonyos gyakorlatoknak a variációi kettőnek számítottak?) Nem próbálom meg leírni a gyakorlatokat, nincs esélyem. És még nem találtam olyan videót, amiben pont ezek lennének összeszedve. Egyébként Albert megmutatott még néhány vicces GN PM gyakorlatot (amik nem lesznek benne a napi rutinban), úgyhogy voltam gorilla, gorilla visszafelé, és valami nagymacska, talán tigris.
A lényeg azért nyilván a 3-as és a 4-es blokk, majd jövő héten meglátom. Beszélgettünk róla, hogy mit is akarok elérni (erősebb akarok lenni; több fekvőtámaszt akarok csinálni; és akarok húzódzkodni; és persze fogyni is akarok még, de az szerintem kevéssé múlik az edzésterven, és persze fel akarok nőni a 16-os bellhez [mondjuk 10-10 military press]), úgyhogy most nagyon kíváncsi vagyok, és alig várom a következő alkalmat.
Egyébként a DAY TIME program keretein belül keveredtem oda hozzájuk, amit mostantól igénybe lehet venni All you can move kártyával is. De kártya nélkül is nagyon gazdaságos a csomag, ha valaki meg tudja oldani az időpontot. Majdnem ugyanannyit kap az ember, mintha személyi edzője lenne. Felmérnek, megcsinálják az edzéstervedet, betanítják, korrigálnak. Nekem úgy tűnik, hogy annyi lesz a különbség, hogy nem fogja valaki végig kezem, és bátorít. De lehet, hogy az ismétléseimet is magamnak kell számolnom majd?