A Fanatic Jump egy olyan aerobic óra, amelyet egy egyszemélyes mini trambulinon ugrál végig az ember. Ez épp olyan vicces, mint amilyennek hangzik. Az Univerzum fitnessben voltunk Zsuzsival, rajtuk kívül a Corner fitnessben van még ilyen óra az All you canmove-val látogatható helyek közül. 
Tulajdonképpen elég intenzív ez a mozgás, ráadásul az egyensúlyérzék biztosan fejlődik (elég instabil a felület). Az instabilitás miatt azt írják, hogy nagyon jól erősíti a core izmokat, de én nem éreztem, hogy különösebb terhelésnek lennének kitéve. Persze biztosan más a helyzet, ha valaki sosem tornáztatta még őket. Állítólag kb. 600 kalóriát el lehet égetni egy edzésen. Nekem ez is túlzásnak tűnik, bár az elképzelhető, hogy az óra nagyrészt abban a bizonyos zsírégető zónában voltam, mert felment, de soha nem szállt el nagyon a pulzusom, nem volt max környékén. 
Az „erősítő” blokk szerintem eléggé felesleges bele (Most komolyan 1 kilós súlyzókkal bicepszeztem?), de egyébként nagyon jó volt. Még a koreográfia megtanulásában is sikerélményem volt, persze csak mert nagyon egyszerű volt. De steppen, vagy hasonlón még soha nem sikerült forgás végeztével akkor és oda érkeznem, mint a többieknek, itt pedig igen. Az is jót tesz persze, hogy senkinek nem vagyok útban, ha pont az ellenkező irányba forgok, mint kellene. 
Itt igazán az a lényeg, hogy szórakozva végigmozog az ember egy órát. Ezt szolgálta a zene is, amit más esetben szerintem csak részegen bír ki az ember. Lambada is volt például, vagyis valamilyen feldolgozása.  Ezt a bulizós hangulatot erősítette az edző, Ildikó is, aki egyébként szimpatikus volt.


Szórakozásnak kiváló, még visszatérünk!
p.s.:Ja, és elviszünk téged is Bambi!