Kétszer is előfordult a héten, hogy összetalálkoztam néhány pohár alkoholos itallal, és ennek az lett az eredménye, hogy kimaradt néhány edzés. Néha ilyen is kell, és azért nem lett nagyon rossz ez a hét, csak az aggaszt, hogy a december ilyen szempontból elég veszélyes. A cross training pedig telesen kimaradt, hiányzott.

Hétfőn fanatic jumpon voltam a barátnőimmel az Universumban. Nekik lett izomlázuk…

Kedd: 360 Gym, B nap.

Úgy néz ki a programom, hogy van egy A és egy B nap,  az A napon (lásd múlt hét péntek) az erősítő blokkban vízszintes tolás és húzás, és egy láb gyakorlat van, a B napban pedig függőleges tolás és húzás és egy másik láb. (Arra így hirtelen nem emlékszem, hogy a két láb gyakorlatnál mi is volt a megnevezésbeli különbség, az egyik valamilyen hangsúlyos a másik pedig valami más hangsúlyos…)

Ez egy kicsit konkrétabban:

gumiszalag lehúzás térdelve         15 (húzás, zöld szalag)
nyomás  (military press)              15/15 (tolás, 8 kilós bell)
guggolás (goblet squat)               10   (16 kilós bell)

Ebből két kör volt, de a másodikban a nyomás előtt és után is volt guggolás. Nem mondom, hogy nagyon fárasztó, de a végrehajtás pontosságára végig nagyon ügyeltem, és úgy azért nem is könnyű.

A gyakorlatok most kb. egy hónapig ezek lesznek a B napon, csak a súlyokat és az ismétlés és sorozatszámokat váltogatjuk. Természetesen e mögött komoly elméleti koncepció van. Ugyanis először az ismétlés számokat szokja meg a szervezet, és aztán, olyan 4-6 hét alatt az adott gyakorlathoz is hozzászokik. És ha megszokta, akkor nincs fejlődés. Na jó, ez így sarkított és leegyszerűsített, de ez a lényeg.

És a metabolikus rész:

rope workout
hegymászó (mounten climber)
20 másodperc munka, 40 pihenő. Nem emlékszem hány kör, de semmiképp se túl sok (3-4?).

Arra viszont nagyon jól emlékszem, hogy a rope workout nagyon nagy meglepetést okozott. A fene se gondolta volna, hogy ennyire *** (helyettesíts be valamit, ízlésed szerint) nehéz. Végül is csak rángatni kell a kötelet. A hegymászóhoz használtam valami csúszkálós korong alakú izét (Milyen pontos vagyok ma a részleteket tekintve, ugye?), ami a lábaim alatt volt. Attól, hogy az csúszik, könnyebb a gyakorlat (bár itt minden az intenzitástól függ), csak néhányszor a korongokról is le akart csúszni a lábam.

Ez nem tűnik talán soknak, de az volt. Albert egy kicsit a szívére vette, hogy megjegyeztem múltkor, hogy nem izzadtam meg.

Péntek: ismét 360. A nap.

erősítő blokk:

elemelés (deadlift) 32-es bellel  8
invertált evezés TRX-en (vízszintes húzás) 8
fekvőtámasz TRX-en, rúdon és földön (vízszintes tolás) 8

Három (+) kör. Elemelésben volt egy bemelegítő kör is, talán 12-sel. Az első körben a fekvőt végig TRX-en csináltam, a másodikban végig egy rúdon, a harmadikban pedig hatot csináltam földön és utána négyet a rúdon. És elemelésből hozzácsaptunk még egy plusz sorozatot a végére.

Met.Con.
Lendítés (swing) 20-assal

Minden megkezdett fél percben 15 ismétlés, 8 perc. Ez már nem volt csupa móka és kacagás, mint az előző heti swinges játék, de azért kibírható volt. Viszont Albert azt merte mondani, hogy nem tökéletes a swingem. Túl sok a csípő. Ki hallott már ilyet?

Vasárnap: Fitboxe Gyulával, Megafitness Köki

Részletek hamarosan.