Hát, ezt nem fogom rendszeresíteni. Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a step aerobicot és az egyéb koreografált órákat, és szívesen püfölnék óra közben a levegőt. Már az óra elején, amikor nagy levegőket vettünk, nagyon kellett arra vigyáznom, hogy ne próbáljam utánozni Gyula kézmozgását, mert a kar felemelésébe, ő beletett vagy 6 extra mozdulatot. Ha ezzel megpróbálkoztam volna, biztos, hogy nem sikerül levegőt vennem közben. A bemelegítés nagy részét úgy éltem túl, hogy egyszerűsített verziókat csináltam. De a bemelegítés utolsó lépéssora valami olyan volt, hogy nem is láttam mit csinál. Kereszt lépések valamilyen furcsa sorozata volt. Na, itt akartam sarkon fordulni és eljönni, de annyira, hogy a helyükre tettem a nálam lévő eszközöket. Erre odajött Gyula, megkérdezte, hogy mi van, én pedig mondtam, hogy semmilyen koreografált dologra nem vagyok képes, de hajlandó sem. Más blogokon megalapították az AKAK-ot, az  Anonim KoreoAnalfabéták Klubját, csatlakoznék. (Itt  és itt)  Megígérte, hogy nem lesz koreográfia és megkérdezte, hogy mindent ilyen könnyen feladok-e. Ugyan nem gondoltam, hogy bizonyítanom kell neki, de azért maradtam. Nem szeretek kijönni óráról.
Az óra menete: 1 kilós kézi súlyzóval, ütögettünk, közben ugráltunk. Aztán rugdosódtunk egy kicsit, majd letettük a súlyzókat és a nélkül ugráltunk, ütöttünk, rúgtunk, majd visszavettük és azzal ugráltunk, ütöttünk, rúgtunk. Amik tetszettek, azok az olyan rúgások voltak, ahol végig levegőben volt a láb (nem tettük le kettő között). Pedig nem mentek jól, főleg az egyensúlyom megtartása okozott gondot.
 Az óra végén volt egy kábé 3 perc fekvőtámasz (tartás). Nem, nem bírtam végig. Majd kipróbálom, de szerintem olyan másfél percnél lehetek… Ennyi volt az erősítő blokk.
Az óra végén persze megint, odajött Gyula, megkérdezte, hogy örülök-e, hogy maradtam. Majd elmondta, hogy miattam könnyített óra volt (nem csak koreográfiában). Nem is értem. Négyen voltunk lányok, és talán két vagy három fiú volt, de a lányok közül biztos, hogy én bírtam legjobban. Letették a súlyzót, megálltak, pihengettek, én meg nem. Na, mindegy. Azt is felajánlotta, hogy megmutatja a lépéskombinációt, amin kiakadtam, de nem kértem belőle. Be kell vallanom, ő kedvesebb volt, mint én.
Zárásképp: az órán annyi történik, hogy egy 45-50 percet végigugrál az ember, és közben intenzív karmunka is van. Ezt a fitboxe-on kívül számtalan más aerobic óra is tudja (a stepek, a zsírégetők, a különböző táncos órák, a kangoo), ezek közül a választás már csak ízlés kérdése. Ezek fejlesztik az állóképességet addig, amíg hozzá nem szokik a szervezet, és elégetnek 2-500 Kcal-t. Szerintem hatékonyabban vagy szórakoztatóbban is el lehet tölteni az edzésre szánt időt.