Hétfőn: Cross trainingen voltam Gergőnél a Life 1 Corvinban.
Ebben az volt a legjobb, hogy már ezer éve nem voltam a Life 1-ban, és most végre találkozhattam egy csomó ismerőssel. Pletykáltunk is az óra után, úgyhogy alig sikerült zárásra elhagyni a termet.

De azért az edzés is nagyon jó volt, Gergő új gyakorlatokkal is készült nekünk. Egyrészt új a bemelegítés ugrálós része (pontosabban már másodszorra futok bele). Fél perces váltásokkal vannak különböző ugrabugrálások, az biztos, hogy egy körben kétszer fél perc Jumping Jack is volt (tempós és baromi gyors), volt kitörésből-kitörésbe ugrás (az azért jó, hogy benne van, mert az fáj is), és különböző boxolós ugrálások. Talán nyolc elemből állt össze (6-nál biztosan több, a hét meg hülyén jönne ki, félpercesével), és volt az egészből három kör, tehát 12 perc (ha mindent jól mondok).

Volt még új csoportos gyakorlat: hárman, három bellt ragadtunk meg úgy, hogy mindegyikbe ketten kapaszkodtunk és kitartottuk oldalra. És miután összeálltunk így egy kis körbe, guggoltunk. Egy percig folyamatosan. Egy fekvőtámaszos feladattal variálva, háromszor 1-1 perc lett volna, de kettő után a többségi akarat és felháborodás leállította Gergőt. Ilyet se láttam még.
Ja és volt olyan is, hogy a csoport egyik tagja csinál 10 burpee-t, közben a másik kettő swing-gel, öt perc folyamatosan.
Szóval kemény volt. Volt is egy pillanat az edzésen, amikor nem bírtam. Leesett a vérnyomásom és inkább leültem és kihagytam egy sorozat invertált evezést (vagy valami hasonlót). Bár ezt szerintem nem is az edzés, hanem a kajálás okozta. Ez az óra 20:30 kor kezdődik, és ezer éve nem edzettem ilyen későn (otthon esetleg 20, 21 óra körül fejezzük be). Viszont mostanában Warrior’s Diet jelleggel táplálkozunk. Tulajdonképpen hónapok óta. Nem tartjuk be teljesen a szabályokat (eleinte nem is ismertük őket), kialakítottunk egy saját verziót. Mindenesetre napközben alulevés van. De nem ezért lettem ám rosszul. Dehogy. Beijedtem, hogy nem fogom bírni, ezért ettem valami szénhidrátot délután. Szerintem ez volt a baj.

Kedden: 360 Gym
Guggolás 20 kilós bellel          12
Gumiszalag lehúzás (kék)        12
Nyomás 12-es bellel               12
3 kör. A guggolásból volt egy bemelegítő kör is 12-essel. A nyomás már a második körben is kemény volt, a harmadikban embertelen.
A metabolikus rész ismét rope workout, amiből még mindig nem birok ki egy tabatát. Most 4×20 és 4x 15 másodpercet dolgoztam. De nyilván nem nyugodhatok, amíg meg nem lesz.

Csütörtök: szuper otthoni edzés.
Rengeteg fekvőtámasz (6/6/5/5/5/5/5/5), nyomtam jó néhányszor kettőt a 16-os bellel. High-T és Zsolti különböző met.con.-okat csináltak és én megcsináltam mind a kettőjükét.
Ez már alakul.


Ja, és csináltam először két majd három ismétlés egylábas guggolást jobb lábra. Ezer éve nem edzettünk rá, csak úgy megpróbáltam és ment. Bal lábbal viszont messze van még.  



Péntek: megint 360, persze fekvőnap
Most nem Albert volt ott velem, hanem Ricsi. Ők ketten úgy látszik eldöntötték, hogy CrossFit versenyző lesz belőlem. Az valahogy, úgy kezdődött, hogy amikor elkezdtem a 360-ba járni, akkor beszéltünk arról, hogy mikre vagyok jelenleg képes, és miket edzek mostanában. Ebben a beszélgetésben egymás mellé keveredett az a két infó, hogy járok Cross training-re, érdekel a CrossFit, és az, hogy 80 kilóval tudok elemelést (deadlift) és guggolást végezni, úgy hogy soha nem gyakoroltam. Persze sajátsúlyosokban és állóképességben durván előttem járnak. Mindenesetre Albert megkérdezte, hogy érdekel-e a versenyzés, és mondtam, hogy egyszer kipróbálnám. Miért is ne?
Úgyhogy Ricsi, aki a CrossFit-nek sokkal lelkesebb híve, most azzal kezdte, hogy hogyan kezdjek el gyakorolni arra, hogy tudjak majd dupla tekerést csinálni. Erre fel néhány perc ugráló kötelezéssel (tavasszal majd veszek egyet) kezdtem az edzést. Aztán jött az erősítő blokk: 
Elemelés 40 kiló                    6
Invertáltevezés gyűrűn           6
Fekvőtámasz                        6
Négy kör.  Messze a fekvő volt a legnehezebb, az utolsó körben kettesével, meg belehullámozva sikerült csak. Eleve éreztem a vállam és a tricepszem a tegnapitól, és persze, csak azért, hogy megmutassam, mit tudok, teljesen lementem a földig (mellkas csípő leér, de a súly nem kerül át a padlóra). De azt mondta a Ricsi, hogy szépeket csinálok. Persze az első körben mondta.

Na, ez még nem.


Utána megmutatta, hogy hogyan kezdjem el gyakorolni a kipping húzódzkodást. Ennél eléggé puding voltam, egyébként is a fogás az egyik gyengém, már előtte is fájt a tenyerem (a gyűrű nyilván azért szerepel egy gyakorlatsorban a bell után, hogy becsípje a bőrkeményedést, amit a bell meggyötört), úgyhogy ezt elég hamar feladtam. Fogáserősítés és kesztyű.


A metabolikus rész swing… lett volna. De egyrészt azt a feladatot kaptuk az Alberttől, hogy nézze meg a Ricsi is a swing-em (igen egy kicsit hátradőlők a végponton, de tulajdonképpen rendben van), másrészt elment az idő az egyéb gyakorlatokkal és a swing korrekcióval is, harmadrészt lehet, hogy elég sokat dumáltunk is… Szóval volt ugyan néhány swing, de ezt semmiképp se nevezhetjük met.con.-nak. Még szerencse, hogy előző nap kettőt csináltam.
Szombat: a Sport8-ban voltam cross training-en. Először jártam náluk, és az edzőnél (Lacinál) is. Különben is nagyon hosszú edzés volt, két óra, úgyhogy külön bejegyzés dukál hozzá.