A bloggerek

A nyúldombon voltunk, ismét jól sikerült. Flórával is jó volt, előtte Ivánékkal is. Most más csapat gyűlt össze, lehetett őket párosítani is. Eljött két blogger elvtárs, régi bajtársam, Geri   és Marci, de velünk volt High-T és természetesen Flóra is. Nagy volt a meleg, de ez nem tudta befolyásolni a vidám hangulatot. 



Az ízületi bemelegítést és átmozgatást Geri vezette, e téren neki van a legnagyobb szakértelme és rutinja. Utána kicsit ugrálóköteleztünk és jöhetett is a csoportos medicinlabdázás. Ez élményszámba ment, olyanok voltunk, mint a gyerekek. Tulajdonképpen végigzongoráztuk a lehetséges egy- és kétkezes dobásokat, lökéseket és vetéseket. El is húzódott, hiába tűzött a nap hevesen.



A napi erőgyakorlat egy páros fekvőtámasz-kombináció volt. Az egyik fél fekvőtámasz pozíciót vesz fel, partnere megfogja a lábait és felemeli talicska-állásba. A támaszkodó ekkor tetszőleges fekvőtámaszt végez (3-5 ismétlés ideális). Ezután a tartó fél a könyökeit behajlítva felemeli a társa lábát csípőig, aki rögtön ismét fekvőtámaszokkal válaszol. Végül a tartó fél a vállára emeli partnere lábait, itt következik az utolsó sorozat. Gyilkos tud lenni. Persze tolódzkodás és húzódzkodás is volt.



A kiválasztott optimális párokkal (kb. azonos súly és erőszint) ezután domb-sprinteket és “dombra fel társhordást” terveztem (tavaly rendszeresítettük Ivánnal), de a domb tele volt napozókkal. Ki hallott már ilyet?!  De nem hagytuk magunkat, a versenyeket megtartottuk. Az első versenyszám a talicskázás volt az árnyasban, kb. 15-20m/partner. Elsőrangú, dinamikus, egész felsőtestet megdolgozó gyakorlat! Utána társhordás verseny volt ugyanezen a távon. A társunkat a hátunkon cipeltük. Mindkét miniszámot a könnyebbik pár, High-T és Marci nyerte. Kimaradt a társhordás vállon, ölben és malomban, valamit legközelebbre is kell hagyni. Ezek a gyakorlatok elsőrangúak a relatív erő fejlesztéséhez. Azoknak biztosan ismerős, akik birkóznak, judóznak, vagy más küzdősportot végeznek.



A vállalkozó szellemek egy mini WOD-dal zártak:
5 kör
300 m futás
15 guggolás
Ebből már kimaradtam, pihegtem az árnyékban és bőszen dokumentáltam. A WOD-ot Marci nyerte, a kemény CrossFit edzések hozzászoktatták az efféle terheléshez, no és az edzője is kiváló… Nagyon jó volt a hangulat, azt hiszem ez a képeken is átjön (a többit a Facebook oldalunkon megtaláljátok). Sajnálhatja, aki nem tudott jönni. Próbálunk még ehhez hasonló alkalmakat összehozni őszig. Azt hiszem, mindenki nagyon élvezte. Ki kell használni, amíg lehet a szabadban mozogni! 



Holnap pihenőnap, hétfőn pedig az első HST edzés. Már nagyon várjuk Galócával!