Nagyon örömteli eseményről számolhatok be. A tegnapi napon, mivel Pesten akadt valami hivatalos elintéznivalója, meglátogatott az általam annyira kedvelt Jay. Összekötöttük a kellemeset a hasznossal. Bevallom, ő a kedvenc fegyencedzőm.

Néhány hónapja, az interneten ismerkedtünk össze vele. Az efféle találkozó mindig rizikós (nem szeretek és nem is szoktam a neten ismerkedni), ugyanakkor izgalmas is. A találkozó feülmúlta minden várakozásomat, Jay személyesen (is) nagyon szimpatikus, szerény és hiteles srác. Nálunk kezdtünk, kicsit megmozgattuk a golyóbisokat. Mutattam Jay-nek néhányat a kedvenc gyakorlataim közül (stacked press, two hands anyhow, side press, vízszintes nyomás), ő pedig lelkesen közelített a 32-eshez. Megnéztük Jay néhány mozdulatát, szépen dolgozik, még őszigorúsága, Flóra is pozitívan értékelte őket. Közben főztünk, zenét hallgattunk.

Ha már találkozó, természetesen az edzés sem maradhatott ki, ki is mentünk a futópályához. Flóra és Dávid jött velünk, Marci pedig már kint várt bennünket. Első körben megosztottuk a tapasztalatainkat a saját súlyos edzéssel kapcsolatban. Tanulságos volt. Jay megmutatta a lassú muscle up technikáját, amit Dávid meggyőzően reprodukált. A beavatottak elidőztek az ugrálókötelezés rejtelmeiben. A CrossFitter Marci szép egylábas duplatekeréseket mutatott be. A meglepetés csak utána jött, mert a triplatekerés is jól ment neki! Idáig ilyet csak Ross Eenamait-nál láttam. Sőt, a négyszeres is majdnem sikerült neki, 3.5-ig jutott. Mi lenne, ha edzene is erre? Amíg Dávid a szabadon kézenállást, kézenjárást gyakorolta, addig mi Jay-jel forgattunk. Flóra volt az operatőr. A felvevő hiányossága miatt a minőség nem lesz tökéletes, de bízom benne, hogy megjárja. Sok-sok fekvőtámasz verziót vettünk fel, egyebeket is. Amint sikerült megvágni, összeszerkeszteni, nyomban közzétesszük. Nagyon élvezetes volt. 

Utána teszteltük Jay híres étvágyát, regeneráló étkezés helyett most – rendhagyó módon – túlevés követte az edzést. A programot 1-2 sör és egy jó beszélgetés zárta. Remélem edzünk még együtt. Hamarosan videó!