Flórával úgy döntöttünk hétvégén, hogy most nem a Nyúldombra megyünk ki tornázni, hanem megnézzük a népligeti kondiparkot. Legalább sétáltunk is egy jó nagyot. Nagyon szeretem a helyet, gyerekkoromban sokszor játszottam itt, kellemes emlékeket idéz. A kültéri „gépek” többsége általános, hasonlók vannak a Nyúldombnál és a Margit-szigeten is. Van tolódzkodó, vannak különféle bemelegítési alkalmatosságok, „taposógép.” Érdekes, hogy itt van egy kültéri rögzített bicikli is, ilyet azelőtt még sehol se láttam.

Meglepődtem, hogy nincsen húzódzkodó (bar). Nagyon furcsa az ilyen eszközök eltűnése. Ismeretlen okból balesetveszélyesnek minősítették őket, ezért mindet rendre leszerelték. Gondolom az EU szigora miatt. Érdekes, hogy ebben nálunk jóval szigorúbbak, mint teszem azt Amerikában. Azt meg kell vallani, hogy az utóbbi időben felütötte fejét egy új, üdvös tendencia, amely szorgalmazza a komolyabb kondiparkok építését.

Nagyon jó látni, ahogy az emberek edzenek az ilyen parkokban, kint a szabadban. Minden alkalommal láthatunk olyanokat, akik valamiféle funkcionális mozgásformát űznek. Van, aki az egylábas guggolást gyakorolja, de láttunk már kettlebelleseket, bunyósokat, de olyat is, akinek csak a bemelegítése árulkodott arról, hogy koránt sem kezdő az efféle mozgásokban. Itt egy fiatal párocska éppen gimnasztikázott, páros gyakorlatokat műveltek és kézenfekvő rávezető gyakorlatokat próbálgattak. Mi is mozogtunk egyet, csak módjával.

Más. Biztosan észrevettétek, hogy némileg ritkultak a bejegyzések. Az utóbbi hónapban sajnos minden összejött nekünk, de hamarosan visszaállunk a régi kerékvágásba. Volt itt minden. Hogy csak a publikus részleteket említsem, ami csupán a jéghegy csúcsa, a fogásom még nem a régi. Emiatt főleg a lábamat és a hasizmokat tudom terhelni, így a pihenésre is több szükség van. Pedig itt van Iván és teljes erőbedobással akarok vele edzeni. Hirtelen elszállt a számítógépünk, elveszett tíz év fényképanyaga, az összes anyag a bloghoz, no és több ezer könyv, a teljes gyűjtésem. Elképesztő. Erre a minap Flóra félrelépett, akarom mondani rosszul lépett és eltört a lába. Volt még idegeskedés, családi betegség, kórházba járás is, hogy jó legyen. Szóval összejöttek a dolgok. De azért edzünk, és itt vagyunk.
Confidence & Power to Us All!