Avagy másképpen: komfortzóna, agyő. Egy ideje sem a dand, sem más megkezdett progressziót nem tudok folytatni. A futásnál jobbat nem tudtam kitalálni, megint csak az alapoktól. Sajnos most az ugrálókötél se játszik, pedig kaptam egy nagyon szépet. Úgyis ebben vagyok a leggyengébb. Néhány hónapja meglepődtem, amikor két sétával bár, de le tudtam futni az 5.4 km-es szigetkört a Margit-szigeten. Jól bírtam és még élveztem is. Hiába, változom. Itt is a fokozatosság híve vagyok. A térdeimnek hozzá kell szokni a terheléshez. Kicsivel kezdtem, mert nem sietek sehová. Nagyon kevés a táv, így feldobtam némi guggolással.
5 kör

1 perc futás
10 guggolás
45 mp séta
10 guggolás
45 mp séta
Ez 5 perc futás 100 guggolással. Nagyon jólesett. Többször is el tudtam kapni a légzés és a tempót. Egy darabig marad ez a séma, csak néhány alkalomig. Utána nő a terhelés. Futás nélkül nincsen atlétikus test! A lábaim már kipihenték a könnyű lábnapot, ezért utána jött egy kis gyakorlás:
Egylábas guggolás gyakorlása 3 magasságban                                            
Egylábas guggolás (one-leg squat, Fegyencedzés Mesterlépés)                   1-1
Ivánnal voltam, ő coopert futott. Utána kitaláltam neki egy jó saját súlyos komplexet, hogy a felsőtest is kapjon rendesen, amúgy időtakarékosan:
Létra 5-ig az alábbi gyakorlatokból (összesen 45 ismétlés), pihenés nélkül (a gyakorlatok össze voltak fűzve, egymást követték):
Tolódzkodás
Húzódzkodás (pull up, Fegyencedzés 5. lépés)
Vízszintes húzás (invertált evezés/horizontal pull, Fegyencedzés 2. lépés)

Átmozgatásnak tökéletes volt, pörgött rendesen! A pihenés hiányában van a nehézség. Az alattomos invertált evezés a húzódzkodást hivatott nehezíteni.