Tegnap nyúldomb, róttuk a köröket Ivánnal. Én még az alapnál tartok, hamarosan elmozdulok a zéró pontról. Jó hír, hogy ez még nem olyan kemény, de élvezem. A térdeim jól reagálnak, nem érzek bennük terhelést, pedig tartottam ettől. A futás ciklusokat továbbra is guggolásokkal tarkítom. Néhány ismerősöm a futásba belekóstolva hátfájdalomról számolt be. Örülök, hogy semmi effélét nem érzek. Ami furcsa, hogy futás után (másnap is) érzem, hogy a derekam dolgozott előzőleg, pedig a derekam elég erős. Teljesen más ez a terhelés, mint a ballisztika és az elemelések, guggolások. A másik kritikus pont, aminek érzem a terhelését, az a lábszár feszítő izma (tibialis anterior), valamint sokkal enyhébben a vádli. Ezért is fontolgatom a vádli edzését. Nem utolsó sorban az anyagcserém is durván meglódult.

Miközben bohóckodtam, Iván teljes köröket futott, pihenőnek pedig összefűzött gimnasztikus óriásszettel bombázta magát.

5 kör
1 kör futás

Pihenőnek (ha jól emlékszem):

5 fekvőtámasz
5 felülés
5 guggolás
5 bölcső hason


Részemről a szokásos:
5 kör
1 perc futás
10 guggolás
45 mp séta
10 guggolás
45 mp séta


Utána gyakorlásként:

Egylábas guggolás rávezetők
Egylábas guggolás (one-leg squat, Fegyencedzés Mesterlépés)                    3×1-1

Elég gyorsan elértünk idáig, így Iván kipróbálhatta a számára tervezett saját testsúlyos WOD-omat. Haladó gyakorlatsor, minimális pihenéssel. A lényeg a folyamatos munka volt, a minőségi forma fenntartásával. Éppen ezért időt nem mértünk, talán legközelebb. Ez egy egész testes óriásszett, összefűzött gyakorlatokkal. Csak egy modalitásos komplex.
10 kör
Egylábas guggolás                                                                                        1-1
Egykezes fekvőtámasz vállszéles terpeszben                                                  2-2
Húzódzkodás                                                                                               2
Invertált evezés                                                                                             8

A sunyi invertált evezés most is a húzásokat nehezíti. Iván gyönyörűen dolgozott. Jó jel, hogy fáradás helyett inkább felfrissültem. A levegő is jó volt. A pályánál most is volt funkcionális “bemutató,” egy srác éppen a muscle up-okat gyakorolta. Iván is próbálkozott, egyelőre még újszerű a gyakorlat számára, de bíztatóak a próbálkozásai.