Krétaporos Gimnáziumi Tanár Barátom egy fegyveres testület felé kacsintgat. Együtt tesztelhettük a fizikai felvételi feladatait. Komoly sportmúltja van, legutóbbi nyúldombi csoportos edzésünk WOD-ját is ő nyerte. Izgalmas volt, szeretem az efféle megmérettetéseket. A helyszín természetesen a nyúldomb sportpályája volt. Alább láthatóak a választott, illetve fix feladatok, majd pedig a feladat részletezése és az elit célszám.
Futás 2000 m                                                8 perc
A 300 méteres pályán futottunk. Barátomnak inkább hosszabb távon van tapasztalata, pl. maratonin. Nekem meg semmilyen távon. A barátom a 7 kört tűzte ki, ezt 8:35 alatt teljesítette. Bizony, máshogy kell beosztani az erőt. Részemről túlélésre játszottam. Az volt a cél, hogy ne álljak meg, és tartani tudjam a kezdeti tempót. Az eredmény 8 perc folyamatos futás. Sikerélmény! Nagyon jó volt, még bírtam volna, éreztem, még maradt bennem. Jó lesz ez… Számomra most ez helyettesítette a szokásos futóprogramot.
Ingafutás 4×10 m                                           9 mp
Ez nagyon jó robbanékonysági feladat, hirtelen váltásokkal. A fociban, rögbiben ez rutin. A vizes füvön ez nem volt annyira vicces, viszont annál élvezetesebb. Futó barátom 11:00, jómagam 12:38 alatt teljesítettem. Később betonon újramértük, itt egy másodperccel jobb eredmények születtek.
Fekvőtámasz 30 mp                                       30 ismétlés
Mellkas érinti a talajt, gerinc a csípővel és nyakkal egy vonalban, vállszéles támasz. Itt én már nem játszottam, nem akartam egykezes fekvőtámaszt csinálni, továbbra is kímélem a jobbost. De anno elvégeztem ugyanezt a tesztet, ott a kijelölt fél perc alatt 38 ismétlést tudtam kipréselni. Partnerem most 28-at nyomott, ez pedig jó eredmény, csak kettővel marad el az elittől. Megvitattuk Ameztelen harcos hatásos technikáit, így ment neki a sorozatnak.
Felülés 1 perc                                                 45 ismétlés
Itt 45 másodpercet mértünk. Ezalatt a barátom 35, én pedig 25 ismétlést végeztem. Kezek tarkón, lábak behajlítva 90 fokban, vállszélesen, partner a lábfejen térdel. Ez meglepett. Büszke vagyok a hasizmaim erejére. Toe to barban, superman fekvőtámaszban, a legnehezebb hasizom gyakorlatokban nagyon jól állok. Ez mégis gyenge volt és be is égett a hasam. Adaptáció! Amit nem gyakorolsz, abban nem vagy jó! Pedig – nem is olyan régen – százasával mentek a hasprések.
Függés, hajlított karral                                   65 mp
Ez tulajdonképpen a húzódzkodás felső pozíciója. Ezt kell időre tartani. Statikus gyakorlat. Megint csak az említett technikákat használta (én ugyancsak kimaradtam), felhúzott lábbal, feszített hasfallal függött. Az eredmény 57 mp. Nem rossz. Megjegyzem, ezek a gyakorlatok újak voltak neki, többé-kevésbé. Legalábbis elszokott tőlük. Izgalmas.

Azután a ráadás:

Egylábas guggolás gyakorlása 3 magasságban
Egylábas guggolás (one-leg squat, Fegyencedzés Mesterlépés)                            3×1-1
Egykezes invertált evezés rúdon, 137 cm, alsó/felső fogás                                     3/3
Egykezes invertált evezés rúdon, 100 cm, alsó fogás                                             2
Egykezes invertált evezés rúdon, 100 cm, felső fogás                                            1
Egykezes fekvőtámasz (one arm pushup, Fegyencedzés – Mesterlépés)                5
Rúdon egészen más ez az egykezes húzás. Nagyon durván nehéz. A TRX sokkal barátibb, legalábbis egykézzel. Érdekes, annak idején, amikor először próbáltam (a kétkezes) invertált evezést TRX-en, akkor az meglepően nehéz volt a rúdhoz képest. 

Elvileg szombaton ismét felmérőzünk. Meglátjuk. Krétapor addig adaptálódik, gyakorolja a feladatokat. Meglátjuk…