Lássuk a reggeli adagomat (előtte Napüdvözlet):
Felemás fekvőtámasz (uneven push up, Fegyencedzés, 7. lépés) 12/10/10/10/12.
Kezdek visszarázódni a mozdulatba. A pihenőidőt minimalizáltam, mert sietni kellett. A forma sokkal szigorúbb volt, mint legutóbb, mégis sokkal jobban ment most. A bellekhez nem nyúltam, mert este is lesz egy kis torna.
Eljött az este is. Elég fáradt voltam. Most Dávid és High-T voltak velünk. Dávid, mivel meg volt fázva, most csak bánatosan szemlélődött. Amint tudjuk, kibicnek semmi se drága… A reggeli mozgás ellenére a fekvőtámasz este se hiányozhatott. A bemelegítés és SMR után gimnasztikával indítottunk:
Egylábas guggolások gyakorlása széken és sámlin
Crossfit fekvőtámasz                                                                 10
Fekvőtámasz szélesen                                                              10
Fekvőtámasz (Fegyencedzés, 5. lépés)                                   3×5
Fekvőtámasz szűken (Fegyencedzés, 6. lépés)                      2×5
Superman fekvőtámasz (csak Zsolti)                                         5
Kézenfekvő (csak Zsolti, Fegyencedzés, 5. lépés)                   5.
Fekvőtámasz fronton ez inkább csak átmozgatás volt, nem így a Superman esetén. Egy ideje ezt a gyakorlatot nem végeztem, de azt kell mondanom, hogy nem lett könnyebb. El is szoktam tőle, rá kellett jönnöm, hogy ugyanolyan kegyetlen és fájdalmas, mint volt. Fontos, hogy a gyakorlatot leszegett fejjel, arccal a föld felé ajánlatos végezni, mert ellenkező esetben igencsak keserves. Helyesen végezve sokkal természetesebb. A mozdulatot felvettük videóra. Nagyon látszik a küszködés rajta. Nem voltam elégedett a formával. A hasizmom ismét rettenetesen bedurrant tőle, tudom, hogy napokig fog tartani. Hál’ istennek van hová fejlődni… A kézenfekvő megint jól ment, kezdek hozzászokni. A gimnasztika után egy kis statikus triász, ameddig jólesik:
Varjútartás
Fejenállás
Kézenállás.
High-T még csak éppen hogy szokja a kiképzést, egyelőre hadilábon áll ezekkel. Furcsa és szokatlan neki a fordított világ. Flórának nagyon jól mentek a tartások, de ezt már megszoktuk. A kettlebell terén durva erőnap következett. Előkerült egy régi cetli, egy régi, bejáratott nyomás nap terve a hőskorszakból:
Fej körül körzés (ring/halo)                                    5-5
Vasimádó (leírás itt)                                               3-3
Serleg guggolás (goblet squat)                              5
Vízszintes nyomás, guggolással (leírás itt)           3-3
Kétkezes guggolás és nyomás                             5
Nyomás láblökéssel (push press)                         5-5
Guggolás és nyomás (thruster)                             5-5
Nyomás létra (military press)                                5-ös létra
Levezetés: Lendítés és súlyfelvétel/felrántás (swing és clean) gyakorlás.
Vannak napok, amikor a bell valahogy nehezebb, mint máskor. Ez a nap is ilyen volt. A vasimádót és vízszintes nyomást régen csináltuk, de meglepően könnyen ment, ahogyan a thruster is. Kellene már csinálni egy kemény thruster létrás edzést, az régebben gyakori vendég volt nálunk. Részemről – ahogy mindig – a 32-essel végeztem a gyakorlatokat, míg High-T gyakorlatonként váltogatta a 12-es, 16-os és 24-es belleket. Mindent összevetve nagyon kemény nap volt ez. Edzés után jól esett a tárkonyos csirkeragu leves, utána pedig a héjában sült krumpli, reszelt füstölt sajttal, tejfellel.