Új óra a BTN-ben, péntek délutánonként másfél órás foglalkozás. Julcsinál már voltam korábban is (Meg is ismert, mert valaki megmutatta neki a róla szóló bejegyzést. Szerencsére nem írtam róla semmi rosszat J), akkor is tetszett, ez még jobb volt. Egyrészt sokkal kellemesebb a terem, mint a Griff, ahol múltkor voltunk, másrészt nagyon jól volt kihasználva a hosszabb idő.
Az óra első felében SMR-eztünk és különböző mobilizációs gyakorlatokat végeztünk. Sok olyan dolgot is csináltunk, amit még én sem próbáltam, inkább csak videókon láttam. Bizonyos területeket SMR-rel is mindig kihagytam, vagy nem gondoltam rá, hogyan lehet még fokozni a nyomást. A boka és csípőmobilizáló gyakorlatok között is voltak számomra újdonságok, ráadásul miközben csináltuk, nagyon sok elméleti információt is megosztott velünk Julcsi. Kár, hogy nem volt kéznél a jegyzetfüzetem. Gondolom, hogy a többségnek még több volt az új információ, de ha visszajárnak, akkor az átlagnál sokkal tudatosabban edző emberré válnak. Ez olyan cél, amit nagyon szimpatikusnak találok.
A második rész egy magas intenzitású köredzés volt, körülbelül 40 perc lehetett. Az állomások:

Fellépés (padra, dobozra) (12 kilós bellel)
Csípő emelés nagy fit ballal
Hegymászó/ Jumping Jack
Fekvőtámasz (11/8/8/8; 8/7)
Evezés, kettlebellel (16 kg)

Ebből csináltunk négy kört, minden állomáson 30 másodpercet dolgozva. A pihenőidő/ állomásváltás ideje nem volt meghatározva, szerintem 10-20 másodperc körül lehetett átlagban. Amikor elfoglaltuk a következő állomást, indult az óra. Természetesen fent az általam használt súlyok szerepelnek, mindenkinek a saját szintjéhez voltak a súlyok igazítva. A Jumping Jack könnyítésként volt felajánlva, bevallom, a harmadik körben már én is azt csináltam, csak azért, hogy a vállamat ne terheljem a fekvőtámasz előtt. Az ismétlésszámok azt mutatják a fekvőnél hány fért bele nekem a fél percbe, de ezek sem egyben mentek le, hanem pihenőkkel.
Csináltunk még egy ötödik kört is, amelyben bejött egy új állomás:

Rope workout

Egy kötelünk volt, és eddig minden állomáson ketten dolgoztunk egyszerre, úgyhogy annyiban változott a rendszer, hogy amíg a pár egyik tagja a kötél hullámzását próbálta fenn tartani, addig a másik Jumping Jacket csinált. Ebben a körben minden állomáson 2x fél percet dolgoztunk.
Meg kell jegyeznem, hogy az evezés, vagy fűrész általam nagyon méltatlanul hanyagolt gyakorlat mostanában. Lett a széles hátizmomban izomláz másnapra, ami arra figyelmeztet, hogy kéne sokat csinálni belőle, hiszen ez az izomcsoport végzi a munka javarészét a húzódzkodásnál.