Akár a kedvenc termem is lehetne a hagyományos fitnesztermek közül, de valahogy mégsem.  Az egyik legfontosabb pozitív vonása számomra, hogy ez van hozzánk legközelebb. Negyed óra alatt elérek a lakásunk ajtajától a recepciójukig. Ez azért fegyvertény. Mindenesetre a metró kijárattól nem több mint két perc, bár egy veszélyes szakaszon, mert rengeteg a kirakat. De azokat azért visszafelé is meg lehet nézni. Az autósok kedvéért pedig: a Köki Terminálban 3 órán át ingyenes a parkolás. 
De persze nem csak ez szól mellettük. Mégis nagyon ambivalens képet mutatnak. A recepción öt esetből mondjuk négyszer nagyon kedvesek és barátságosak, segítőkészek voltak. De volt olyan is, hogy tele szájjal és iszonyú unottan szolgáltak ki, meg olyan is, hogy ott vihogtak hárman (abszolút nem baj, hogy jókedvűek), és nagyon éreztették, hogy megzavarom őket (na, ez baj). Egyébként, az első látogatásnál kap tőlük az ember egy kis plasztik kártyát, a későbbiekben ezzel azonosítanak, és ez marad ott az öltözőszekrény lakatjáért cserébe. De más haszna nincs, ugyhogy csak egy újabb plasztikkártya, amit el kell valahová tenni (nem is fényképes, már a filccel ráírt nevem is lekopott). Minden esetben kap az ember papírfecnit is, az ezen lévő kód lehúzásával lehet bemenni, és ezen van az is, hogy milyen csoportos órán vehetsz részt. Törülközőt nem adnak, de bérelni lehet talán kicsit 300, és nagyot 500 forintért.
Az öltöző. Még mindig elfértem kényelmesen és ez szerintem kardinális kérdés. A szekrényekkel és a hozzájuk tartozó lakattal elsőre mindenkinek, sokaknak másodikra is meggyűlik a baja, de meg lehet szokni. Elég kicsik és akasztófa után néha komoly vadászatot kellett folytatnunk. De tisztaság van, és (lehet, hogy említettem már?) el lehet férni. Viszont kevés tusoló van és abból is volt már, hogy több is rossz volt, olyanba is beleszaladtunk, hogy nem volt meleg víz. Tusfürdő nincs. A wellness részleg finn és infra szaunából áll, mindkettő további térítés nélkül igénybe vehető és határozottan szép. Az infra szaunájuk sokkal melegebb, mint azok, amiket korábban próbáltam. 
A csoportos órák. Itt csúcsosodik ki, hogy miért vannak ambivalens érzéseim. Vannak jó tanáraik. Könnyű szívvel merem ajánlani bárkinek Edót, Matyit, Kiss Krisztát, Anikót. Más teremben, de voltam órán Anettnél és az is jó volt. A barátnőm Bambi volt Lajtai Áginál gerinctréningen, és tetszett neki, pedig ő talán még nálam is kritikusabb. (Bár lehet, hogy ez nem lehetséges. Akkor legalább annyira.) Viszont életem két legrosszabb TRX óráját itt dolgozó edzők követték el (Lóriés Steve, bár Steve most nincs benne az órarendben, ha tényleg nincs már ott, akkor nem akarom a terem nyakába varrni a rossz élményemet), bár nem ebben a teremben, hanem máshol voltam náluk órán. Más helyzet, mint a TRX, mert ezt a mozgástípust határozottan szeretem, míg a pilates nem az én világom, de szerintem a maga nemében sem volt jó az a pilates, amit Zsuzsi tartott. Andrásról pedig határozatlan a véleményem.
Az órák három teremben és nyáron a tetőkertben zajlanak párhuzamosan, bőséges és változatos  felhozatallal. A kedvencem náluk mégis inkább a kondi rész. Ha muszáj lenne konvencionális terembe járnom, a súlyzós edzéseimhez, biztosan ide járnék. Az öltözők és aerobik termek alatt található a kondi, és már a lépcsőről lenézve is tágasnak, szellősnek látszik. Igazán nagy tömeget még sosem láttam lent (remélem nem csak én néztem le üres időszakokban). Az egyik sarokban néhány bordásfal van, előttük gimnasztikázni is lehet. Gép hegyek, amelyekről persze azt se tudom, hogy mire jók, de van egy guggoló állvány és egy guggoló keret is. Szögletes súlytárcsák tartoznak hozzá, én még nem próbáltam ilyeneket… de biztosan nem kéne nagyon dobálni. Három helyen is lehet húzódzkodni, egykezes kézisúlyzót 47,5 kilóig találtam, de akkor már csak van 50-es is. Nem, mintha ez fontos kérdés lenne számomra, de Zsolti kedvéért ezt mindig meg kell néznem. Fekvenyomó  padot hármat láttam, és találtam valamit, ami fekvenyomó gépnek látszott (ezek szerint a fekvenyomás voltaz utolsó népszerű szabadsúlyos gyakorlat).
Ha valakit érdekelne, természetesen kardió gépek terén sincs hiány, 10 futópad, ellipszis trainerek, biciklik várják a vendégeket, akár fekve is lehet biciklizni. És ha ez még mindig nem elég: E-fitness és fogyasztó masszázs is igénybe vehető helyben.
Az árakról: nem tetszik a bérlet-koncepciójuk. A korábbi kritikáimban a havi korlátlan bérleteket hasonlítottam össze, de nekik nincs igazán ilyenjük. Az ehhez leginkább hasonló, az 16.000 forint. Ebben a jóga órák nincsenek benne, azokra vagy külön bérletet vesz az ember, vagy alkalmanként fizet a bérlet (vagy az All you cam movekártya) mellett 500 forintot. Engem ez zavar, viszont egyébként budapesti viszonylatban nem drágák.
Meg kell még említenem a Megafitness Köki kapcsán, hogy meglepően erős közösség alakult itt ki. Barátságos, normális a közönség, a facebook oldalon látszik, hogy lelkesek, különböző extra programokat is szerveznek. Az újakkal szemben ezzel együtt is kedvesek, segítőkészek. Én nem feltétlen vagyok a kedvencük, mert írtam néhány rossz dolgot a kedvenc oktatóikról, szóval már kicsit félve megyek le a terembe 🙂, de egyébként elég barátságos a légkör.
Pontozás:

Öltöző, tusoló:              10/6
Hangulat:                     10/8
Órák, órarend, edzők:  20/17
Ár/érték:                      10/8
Összpontszám: 39, ennyit kapott a Prima wellness (kevesebbet tudnak, de sokkal olcsóbbak és szuper az öltözőjük),  a Corvin Life1kicsit többet: 40,5-öt (itt elsősorban az oktatókkal és az órarenddel voltam elégedett).